Keresem a családom

26 év apa nélkül – Früstück Zsolt igaz története!

rtl.hurtl.hu

2017. március 24. 11:00

Zsolt ma már két édes kisgyermeknek az édesapja, és végre megadatott neki egy szép és boldog család. Az, ami neki a gyerekkorából kimaradt. Nem sokra emlékszik kiskorából, arra viszont sajnos tisztán, hogy szülei ittak, és ő többször volt a kocsmában, mint a játszótéren. Aztán a szörnyű menetelésnek a válás vetett véget, és anyai nagymamájához került, aki végre szeretetben nevelte a kisfiút. Most pedig Zsolt úgy döntött, szeretné látni az édesapját, aki 26 éve távozott az életéből!

Már bőven 15-16 éves volt Zsolt, mikor édesanyja először felkereste. Szerencsére arra a rövid időre fel tudott hagyni az ivással, míg gyermekénél volt látogatóban. Zsolt megtanulta, hogyan kell ezeket a helyzetetek kezelni.

Nehéz felfogni épp ésszel, hogyan tudott megküzdeni a múlttal, és tiszta lappal új életet kezdeni. Mindemellett Zsolt nem haragszik a szüleire, sosem firtatta, miért alakult így a sorsa.

Zsolt életét végigkísérték a tragédiák, a legutolsó majdnem a fia és a saját életébe került. Gyömörei házuk egy zárlatos vezeték miatt leégett, miközben ő kisfiával volt otthon. Végül sikerült kimenekülniük a lángok közül, és megúszták a balesetet. A házuk viszont odalett, és a gyámügy négy hetet adott Zsoltnak és párjának, hogy rendezzék a lakhatásukat, különben elviszik a csöppségeket. Az RTL Klub Híradója is beszámolt a megrázó esetről, melynek a következményét Zsolt nem tudta felfogni. Az adás után rengetegen felkeresték a családot, mindenki segíteni akart.

Azt fontos tudni, hogy az családapa még jóval azelőtt írt a „Keresem a családomnak!”, hogy leégett volna a házuk. A sorozat indulásakor jelentkezett. Üzenetéből kiderült, bízik abban, hogy édesapja megváltozott, és azt sok elfecsérelt évet még bepótolhatják a jövőben.

 

 

A kutatás során stábunk megtudta, hogy a férfi egy komáromi hajózási cégnél dolgozott, és valószínűleg Komáromban él még mindig. És így is van: a férfi egy krízis szállón tölti a mindennapjait.

Az idősebb Früstück Zsolt nem mutatta jelét annak, hogy meglepődött volna, vagy felkavarta volna fia érdeklődése, akit már 26 éve nem látott. A szakemberek szerint minden utcán, hajléktalanként eltöltött év egyre messzebb löki az embert az érzelmektől, az apa beszűkült világában csak a túlélésre tudott koncentrálni. Így nem csoda, hogy az idős férfi kétkedve fogadta fia szeretetteljes közeledését. A beszélgetés során Lilu rákérdezett Zsolt múltjára, aki azt mesélte, hogy a szülei helyett a nagymama nevelte fel, mert az édesanyjára és apjára nem számíthatott. A történelem megismételte önmagát, mindkét férfit elhagyták a szülei.

De talán most ők ketten megtörhetik a családi átkot, és apa és fia közelebb kerülhetnek egymáshoz. Ezt reméltük!

A találkozót végül Győrben szervezte meg a stáb. A fiatal Zsolt könnyeivel küzdött, mikor meglátta édesapját.

A gyermeki szív, amely ki van éhezve a szeretetre, egyszerűen mindent megbocsájt. Az idősebb Früstück Zsolt sokkal nehezebb helyzetben van, ugyanis neki nem mutatták meg, hogyan lehet szeretni, milyen az, ha az embert feltételek nélkül elfogadják, és a család részének tekintik!

Az apa és fia előtt még sok találkozás áll, hogy végre igazán megnyíljanak egymás előtt. Mindenesetre úgy tűnik, fia gyönyörű unokái olyan jó hatással vannak nagyapjukra, hogy talán gyorsabban helyre áll a családi béke, mintsem azt gondolnánk.

Zsolt megtette az első lépés édesapja felé, innentől kezdve az idős emberen múlik, él-e ezzel a csodálatos lehetőséggel, vagy nem.

#Keresem a családom#keresem a családom!#sorozat#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk