Időjárás

Ismét erősödik a felmelegedés, hétvégén megint 30 fok lehet

rtl.hurtl.hu

2024. július 25. 17:48

Az elmúlt napokban hazánkban kissé lehűlt az idő, ám a következő napokban ismét erősödik majd a nappali felmelegedés, ugyanis egy délnyugatról benyúló anticiklon áramlási rendszerében egyre melegebb és szárazabb léghullámok érkeznek. 

A csütörtökön este még mindig meglévő záporos gócok késő estére lecsengenek, és több csapadék már nem lesz várható, a gomolyfelhők összeesnek, és nagyrészt derült lesz az ég éjszaka.

A minimumhőmérséklet hajnalban 9 és 20 fok között várható, de nagyrészt inkább 11-17 fok közötti értékekkel kell számolnunk, az északi völgyekben viszont akár 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, az enyhébb időre pedig például a Balaton környékén ébredhetünk.

Pénteken napközben sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel, ezekből azonban csapadék nem várható. Erősödni fog a nappali felmelegedés, már 27 és 32 fok között mérhetjük a csúcsértékeket pénteken, és csak helyenként élénkülhet meg a szél.

A következő napokban csak tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap a legtöbb helyen már 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, viszont ekkor érkezik majd egy újabb hidegfront, amely mögött néhány fokos lehűlés érkezhet.

 

#Időjárás#rtl időjárás#rtl#meteorológia#Videó

Címlapról ajánljuk