Időjárás

Jégeső és 30 fok is lehet a jövő héten

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 17:41

Hétfőn-kedden helyenként felhőszakadás, sőt jégeső is várható, szerdától viszont már 30 fokos kánikula lehet.

A jövő hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani. Szerdától viszont szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet – írja előrejelzésében a HungaroMet Zrt.

Hétfőn sokfelé várható zápor, zivatar. A csapadékgócokat elsősorban felhőszakadás, de jégeső és erős, viharos széllökések is kísérhetik, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 20-28 fok között alakul.

Kedden a nap első felében sokfelé, majd szórványosan, egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is várható, estétől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet a hajnali 12-17 fokról délutánra 20-25 fok közé emelkedik.

Szerdán napközben napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és északkeleten. A nyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 9-15, délután 24-29 fok között alakul.

Csütörtökön is napos időre lehet számítani, itt-ott kialakulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. A nyugati, majd északi szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A minimum 10-17, a maximum-hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 11-18, délután 26-32 fok között alakul. Szombaton sok napsütésre van kilátás, de helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 12-19, a csúcsérték 27-33 fok között valószínű. Vasárnap is sok napsütés várható, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Hajnalban 13-21, a délutáni órákban 28-34 fok lehet majd a hőmérséklet. 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Időjárás#időjárás-előrejelzés#jégeső#zápor#zivatar#felhőszakadás#kánikula#hungaromet

Címlapról ajánljuk