Időjárás

Ismét 15 fok lehet, ráadásul szakadó esőre is számíthatunk

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 5:29

Nem pont így képzeli az ember a téli időjárást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat, illetve most már HungaroMet előrejelzése szerint eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen eső is előfordulhat. Késő délelőttől nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, az ekkor kialakuló gomolyfelhőkből pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, esetleg egy-egy helyen zivatar is.

A délnyugati, déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön is hasonlóan alakul majd az időjárás, az összefüggőbb frontfelhőzet kelet felé elvonul, mögötte északnyugat felől érkező és gyakran összeálló felhőtömbök zavarják majd a napsütést. A front csapadékzónája délelőtt kelet felé elvonul, mögötte elszórtan fordulhat elő záporos csapadék. A délnyugati, majd nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, az ország északkeleti felén erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű, a Dél-Dunántúlon lesz a legmelegebb.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Időjárás#tél#meleg#eső#csapadék

Címlapról ajánljuk