Időjárás

30 centi hó esett már ezen a somogyi településen

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 16:42

Szerda délután térdig ért a hó Simonfán, eddig vélhetően itt hullott a legtöbb az egész országban ezen a napon. 

„Mint a mesében – 30 centi ez itt vígan megvan” – jelentette Facebook-oldalán az Időkép szerda délután.

Az Időkép meteorológusa szerint a Somogy megyei Simonfa községében hullott minden bizonnyal a legtöbb hó eddig: átlagosan 30 cm vastag itt a hóréteg, jóformán térdig ér. Mint közölték, a havazás kelet felé terjeszkedik, szóval nem árt felkészülni.

Szerda reggel megírtuk, hogy beindult a masszív havazás az ország nyugati felében, a Dunántúlon és a Duna vonalában egyre nagyobb területen esik a hó. A korábbi számítások még 20 centiméter körüli hótakaróról szóltak, de 30 centisre bizonyára senki sem számított.  


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint többnyire borult lesz az ég csütörtökön is az ország nagy részén. A Dunántúl keleti felén és a középső országrészben jelentősen gyarapodhat a hóréteg, csütörtök reggelre vastag hótakaró alakulhat ki.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között várható, de a nyugati kevésbé felhős, hófödte tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában -1 és +5 fok között alakul, elsősorban a tartósan ködös nyugati tájakon maradhat fagypont alatt a maximum.

Nyitókép: Facebook / Időkép

#Időjárás#simonfa#havazás##Időkép#időjárás-előrejelzés

Címlapról ajánljuk