Időjárás

Lőttek az első szeptemberi strandolásnak, újabb hideg érkezik a hétvégén

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 2. 6:25

Szombaton azért pár órára ki lehet menni, de jön a lehűlés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombaton még alapvetően napos időre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel.

Mint írják: az Alpokalja és a Bakony térsége mellett északkeleten is kialakulhat néhány zápor, zivatar, a déli, délnyugati szél az ország északkeleti harmadában megélénkül.

A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között várható. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő. A szolgálat szerint vasárnap észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a délelőtt folyamán a déli országrészben lehet.

Már reggel előfordulhat északon zápor, zivatar, napközben pedig már másutt is, elszórt jelleggel lehet csapadék, de aztán elkezd tisztulni az idő délutánra,estétől pedig jelentősen csökken a csapadék esélye, akkor legfeljebb az Alföldön, illetve a középső területeken lévő összeáramlási zónában fordulhat elő záporeső.

Felhívják a figyelmet ugyanakkor arra, hogy az északira, északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között, északon 24 fok alatt alakul.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

 

#Időjárás#hétvége#strand#nyár#ősz

Címlapról ajánljuk