Időjárás

Megdőlt a csapadékrekord Miskolcon, egy hét alatt több mint száz milliméter esett

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 14:45

Diósgyőr városrészben mérték a legtöbb csapadékot az elmúlt hét napban.

Miskolc Diósgyőr városrészében mérték a legtöbb csapadékot az elmúlt hét napban, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán. Összesen 105,3 milliméter zuhogott, ami rekordnak számít.

Az elmúlt hét napban az ország északkelet-délnyugati tengelyében esett a legtöbb csapadék. Itt a harminc napos csapadékmennyiség ötven-száz milliméterrel több a sokéves átlagnál.

A legtöbb csapadékot az elmúlt hét napban Miskolc Diósgyőr városrészében mérték, 105,3 millimétert. A heves vármegyei Gyöngyössolymos község Nyírjes településrészében 92,6 millimétert, a Kékestetőn 87,4 millimétert mértek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Baskón 87,2, a Nógrád vármegyei Mohorán 85,1, Miskolc-Szentléleken pedig 83,5 milliméter csapadékot mértek egy hét alatt.


Korábban az RTL Híradó is beszámolt a rengeteg csapadékról. Szögligeten az utcán hömpölygött a víz a megáradt Ménes patak miatt. A vízszint csütörtökön még tovább emelkedett. Áradt a Sajó is, a fák mutatták csak, hol van a meder. Sajókazán lezárták azt az utat, amely a települést köti össze a 26-os úttal.


Nyitókép: Vízátfolyások a Sajó folyó áradása miatt lezárt úton Sajóivánka és Sajókaza között 2023. január 19-én. Fotó: MTI/Vajda János

#Időjárás#miskolc#eső#csapadék#rekord

Címlapról ajánljuk