Időjárás

Melegszik az idő, de a hét második felében kiadós eső jöhet

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 11. 6:36

Vasárnap kellemes 25 fok várható, szerdán akár 30 fok is lehet.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elsősorban a Dunántúl délnyugati harmadán-felén, valamint az északkeleti megyékben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar, illetve kisebb eséllyel az északi tájakon is lehet egy-egy ilyen csapadékgóc – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.  

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul. 

Késő este 13 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn általában napos időre számíthatunk, északkeleten több, máshol kevesebb gomolyfelhővel. Elvétve előfordulhat zápor. Délután többnyire 20, 25 fok valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Kedden kezdetben gomolyfelhős, napos idő várható. A nap második felében nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely fokozatosan vastagszik. Általában száraz idő lesz, de a késő délutáni, esti óráktól néhol előfordulhat zápor. A minimum-hőmérséklet többnyire 6 és 14, a maximum jellemzően 21 és 26 fok között alakul, de az északkeleti tájakon alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

A hét második felében akár 30 fokos hőmérséklet is lehet, de csütörtöktől több helyen esőre kell számítani, pénteken akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat.

Nyitókép: Getty Images

 

 

#Időjárás#előrejelzés#ősz#indián nyár#csapadék

Címlapról ajánljuk