Időjárás

Hétfőtől ismét melegszik az idő, pénteken akár 37 fok is lehet

rtl.hurtl.hu

2022. július 31. 6:17

Vasárnap viszont még sok helyen eshet az eső.

Vasárnap az északkeleti megyékben záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok várhatók. A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. 

Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol alakulhat ki zápor, a Nyugat-Dunántúlon esetleg zivatar. Többfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, de a hidegre érzékeny tájakon 10, 13 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

A folytatásban melegszik az idő, pénteken akár 37 fok is lehet.

Nyitókép: Varga György/MTI

 

#Időjárás#előrejelzés#nyár#csapadék#front

Címlapról ajánljuk