Időjárás

Riasztást adtak ki az időjárás miatt: zivatar, felhőszakadás és jégeső is várható

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 6:53

Itt az enyhülés, helyenként 70-90 km/h-s szélrohammal.

Egy hidegfront hatására átmenetileg megnövekszik felettünk a felhőzet, amely a front mögött a legtöbb helyen gyorsan csökkenni kezd.

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, délutántól a Duna-Tisza közén és attól keletre egyre több helyen fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Az északias szél nagy területen lesz élénk, erős. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 37 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket az ország nyugati felén, a magasabbakat délkeleten mérhetik.

Késő estére 17 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint egy átvonuló fronthoz kapcsolódóan több helyen számítunk zivatarok kialakulására. A Dunántúlon délelőtt az eső, zápor melletti zivatarokból néhol 20-30 mm csapadék hullhat rövid idő alatt, majd már csak kevesebb helyen (főként az Észak-Dunántúlon) alakulhatnak ki újabb zivatarok. A déli, kora délutáni órákban a Duna-Tisza közén, majd késő délután, este már a Tiszántúlon, északkeleten járó hidegfrontot sok helyen kísérheti 60-70, zivatar környezetében 70-90 km/h-s szélroham.

Legjobb eséllyel a keleti országrészben akár heves zivatarok is kialakulhatnak 80-90 km/h feletti szélrohammal, felhőszakadással (rövid idő alatt 20-30 mm csapadékkal), nagyobb méretű jéggel.

Az OMSZ a következő riasztásokat adta ki a mai napra:

Riasztást adtak ki az időjárás miatt: zivatar, felhőszakadás és jégeső is várhatóRiasztást adtak ki az időjárás miatt: zivatar, felhőszakadás és jégeső is várhatóRiasztást adtak ki az időjárás miatt: zivatar, felhőszakadás és jégeső is várható

Riasztást adtak ki az időjárás miatt: zivatar, felhőszakadás és jégeső is várható

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Időjárás#zivatar#nyár#lehűlés#forróság#felhőszakadás

Címlapról ajánljuk