Időjárás

Délutántól jön az eső, és egy darabig felettünk is maradnak a felhők

rtl.hurtl.hu

2022. június 7. 6:04

Kedden és szerdán még 30 fok feletti lesz a hőmérséklet, csütörtökön viszont már csak 27 fok várható.

Kedden a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól vastagabb felhők érkeznek fölénk. Akkor a nyugati országrészben, késő estétől már a középső megyékben is megnő a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok esélye – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délkeleti szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként meg is erősödik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések. 

A hőmérséklet délután 26 és 32, késő este 17, 24 fok között várható.

Szerdán általában felhős idő várható, a keleti megyékben lehet kevesebb felhő és sok napsütés. Több helyen várható ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. A Dunántúlon az északi, a Dunától keletre a délies szél megélénkül, a Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. 

A hajnali hőmérséklet 13, 19 fok között várható. Délutánra a Dunántúlon 21 és 25, keleten 25 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön is általában felhős idő valószínű. Többfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, zivatar. Az északias szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz. Hajnalban 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet. 

Délutánra nagyrészt 21 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten kicsivel melegebb is lehet.

Nyitókép: Varga György/MTI

 

 

#Időjárás#előrejelzés#nyár#hőmérséklet#csapadék

Címlapról ajánljuk