Időjárás

Melegszik az idő, hétvégén már 30 fok körül lesz a hőmérséklet

rtl.hurtl.hu

2022. május 31. 6:15

Kedden viszont még be kell érni 26 fokkal. 

Kedden a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és a sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Legfeljebb a déli határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor, az ország többi részén napközben nem valószínű csapadék. Délnyugaton lehetnek tartósabban felhős körzetek is. Késő estétől az északnyugati határ közelében zápor, zivatar előfordulhat. 

A délies szelet csak néhol kísérhetik élénk lökések. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 21 és 26 fok között alakul, a Dél-Dunántúlon alacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat. 

Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán napközben északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. A délelőtti órákig a Dunától keletre előfordulhat zápor, zivatar, majd csapadék nem valószínű. Délután 23, 29 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. A Dunántúlon zápor, zivatar előfordulhat, a délnyugati megyékben egy-egy heves zivatar sem kizárt. Hajnalban 9, 16, a délutáni órákban 24, 31 fokot mérhetünk.

Pénteken, szombaton és vasárnap 30 fok körüli hőmérséklet és napsütés várható.

Nyitókép: Varga György/MTI

 

 

#Időjárás#előrejelzés#hőmérséklet#nyár

Címlapról ajánljuk