Időjárás

Nyugodtan mozduljunk ki a hétvégén, az a kis szél és fagy nem jelenthet akadályt

Allaga TamásAllaga Tamás

2022. március 4. 12:30

Ha választani kell, a vasárnap mindenképp kellemesebbnek ígérkezik szabadtéri programra, mint a szombat. Hétvégi időjárás-előrejelzésünk.

Hideg reggelek, hűvös nappalok, élénk szél, száraz idő – ez a hétvége időjárása dióhéjban. Megint a vasárnap hoz több napsütést.

A szombat a gomolyoké

Csípős, tiszta reggelre ébredhetünk a hétvége első napján. Sokfelé kisüt a nap, amiben jobban csillog a hajnali -5 fok körüli hidegben képződött dér. Délelőtt gyülekezőt fújnak a gomolyfelhők, délután már szürkébb időnk lesz, csapadékot azonban ezek a felhők sem hoznak. Napközben 4, 8 fok közé melegszik a levegő, de élénk lesz a szél, a meleg öltözet ezért továbbra is a barátunk marad.

Ha vasárnap, akkor napsütés

A véletlen folytán hetek óta a hét utolsó napja bizonyul naposabbnak, ezúttal is így lesz. Vasárnapra virradóra ismét csökken a felhőzet, így ismét jócskán lehűl a levegő, a fagyzugos helyeken -10 fok is lehet. Napközben a sok napsütés hatására a szombatinál 3-4 fokkal magasabbra emelkedik a hőmérséklet, ami azonban marad, az az élénk északkeleti szél. Meg kell említenünk, hogy a déli határvidéket kis eséllyel vastagabb felhők is súrolhatják, amelyek akár gyenge havazást is hozhatnak, de várhatóan ez inkább csak az esti órák környékén jelentkezik, a bizonytalanság pedig viszonylag nagy.

Nyugodtan mozduljunk ki tehát a hétvégén, a kis szellő nem jelenthet akadályt. Ha pedig választani kéne, a vasárnap mindenképp kellemesebbnek ígérkezik.

Nyitókép: Kirándulók a Pilisi Parkerdő Zrt. által gondozott, még lombtalan budai erdőben, Hűvösvölgy környékén. 2021. február végén. – Fotó: Jászai Csaba/MTVA/Bizományosi

 

#Időjárás#tavasz#március#fagy#szárazság#napsütés#gomolyfelhő#kirándulás

Címlapról ajánljuk