Időjárás

Több centiméteres hó nehezíti a közlekedést Pest megyében és észak-nyugaton

rtl.hurtl.hu

2022. január 22. 6:34

A hegyi szakaszokon, a Bakonyban, a Pilisben télies körülmények uralkodnak, a kirándulni készülőknek azt javasolják, hogy csak téli gumival felszerelt autóval induljanak el.

A Dunántúl északi felén és Pest megyében is intenzív havazás kezdődött, az eddig leesett hó mennyisége 4-5 centiméter – írta az Útinform.

Az M1-es autópálya burkolata többnyire sónedves, vagy latyakos, az M0-s szigetszentmiklósi és az M7-es Pest megyei szakasza viszont havas, hókásás. 

Az úthálózat a csapadékkal érintett területeken hasonló állapotban van, a fő- és mellékutak az intenzív havazás nyomán havasak, hókásásak, a nagyobb forgalmú helyeken sónedvesek. A hegyi szakaszokon, a Bakonyban, a Pilisben télies körülmények uralkodnak, a kirándulni készülőknek azt javasolják, hogy csak téli gumival felszerelt autóval induljanak el.

Az Útinform szerint a havazás miatt gyorsan romló közlekedési körülmények miatt érdemes hosszabb menetidővel számolni.     

A Dunántúl déli megyéiben és a Dunától keletre egyelőre nincs probléma.  

Több helyen elsőfokú figyelmeztetés

Az MTI írása szerint több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyére a további havazás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Felhívták a figyelmet, hogy az élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hófúvásos útszakaszok elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében fordulhatnak elő.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében azt írta: a folyamatos közlekedés feltételeinek biztosítása érdekében 

előfordulhat, hogy biztonsági okokból egyes útszakaszokon a 7,5 tonnánál nehezebb járművek mozgását is korlátozzák majd, 

megelőzve az esetleges baleseteket és az azzal járó torlódásokat, hogy a közútkezelő gépei is folyamatosan tudjanak majd dolgozni.

Nyitókép: rtl.hu

#Időjárás#havazás#közlekedés#útinform

Címlapról ajánljuk