Időjárás

Időjárás 2017-03-10

rtl.hurtl.hu

2017. március 10. 16:00

Nem lesz rossz idő a hétvégén, de azért a hőmérséklet elmarad a pár nappal ezelőttitől, ugyanis Európa középső részét hűvösebb levegő árasztotta el, így is 10 fok közelében lesz a maximum. Nyugat-Európában sokkal enyhébb az idő, sok helyen meghaladja a 20 fokot a csúcshőmérséklet. Szombaton pedig több helyen fog esni, főként tőlünk keletre, délkeletre, ezeken a területeken, az Adria térségében, Dél-Olaszországban kimondottan szeles időre lehet számítani. Nálunk éjszaka a Dunántúlon előfordulnak záporok, de szűnőben, csökken a felhőzet. A legalacsonyabb hőmérséklet az ország nagy részén fagypont felett alakul, északkeleten főként a völgyekben lehet gyenge fagy.

Éjszaka több helyen lesz szeles idő, a középső országrész lesz a szélvédettebb. Holnap is főként a délelőtti órákban sok helyen megerősödik a szél, de délután egyre inkább mérséklődik. A csúcshőmérséklet kevéssel 10 fok felett alakul. Általában sok lesz napsütés, de időnként megzavarják a gomolyfelhők, igaz, legalább elázni nem fogunk, csak elvétve lesz zápor. Ehhez képest vasárnap valamivel több felhő lesz felettünk. Akkor sem lesz borult az égbolt, de helyenként zápor előfordulhat. A legtöbb helyen egyébként akkor sem fog esni.

Enyhülés várható viszont a jövő héten, főként a jövő hét közepétől fogjuk ezt érzékelni. Az éjszakai órákban átmenetileg egy kicsit nagyobb területen lesz gyenge fagy, de a hét közepén helyenként már 15 fok közelében lehet a maximum, március tizenötödikén valószínűleg nyugodt és napos időben lesz részünk.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk