Időjárás

Időjárás 2017-03-02

rtl.hurtl.hu

2017. március 2. 16:00

Európa legnagyobb részén most csapadékos az idő, sokfelé az eső esik, Nyugat-Európában, Észak-, illetve Közép-Európában is, de Közép-Európának csak a nyugati részén. Ahol természetesen hidegebb van, északon, ott egyelőre még havazik. Most éjszaka térségünkbe hidegfront érkezik, északnyugati áramlással, de napközben ez már délire fordul, a Dunántúlon megélénkülhet és ez naposabb, szárazabb időt hoz nekünk.

Most tehát hidegfront érkezik, észak felől már ki is tisztul az égbolt, reggelig a déli megyék, a déli határvidék felett még maradhat némi felhő és kevés csapadék ott még előfordulhat.

A hőmérséklet hajnalra 4 és - 1 fok közé a süllyed, csak az Északi-középhegység északi oldalán süllyedhet mélyebbre, - 3 fokig a hőmérséklet. Napközben tehát végre sok napsütést élvezhetünk országszerte. Valamikor délután fátyolfelhők érkeznek fölénk, ugye ebből csapadék egyáltalán nem várható, az égbolt tehát napos lesz, a hőmérséklet pedig 11 és 15 fok közé emelkedik, és ehhez képest szombaton még 4 fokkal melegebb lesz. Érdemes lehet kihasználni a hétvége időjárását!

Vasárnap annyiban fog különbözni az időjárás, hogy újra felhősödni kezd. Délelőtt szórványosan még kialakulhat a csapadék, esni csak estétől kezd. Hétfőre virradóra már mindenhol beborul, sokfelé esni kezd. A jövő hét első fele elég csapadékos, felhős időt hoz, ráadásul hétfőn erős északnyugati szél támad, és ez jellemző lesz napokig.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk