Időjárás

Időjárás 2017-02-25

rtl.hurtl.hu

2017. február 25. 16:00

Gyönyörű szép idő volt szombaton, országszerte sok volt a napsütés. Vasárnap is lesz napsütés, de növekszik a fátyolfelhőzet, nem lesz mindenütt ennyire zavartalan. A kontinensen a hideg levegő egyre keletebbre vonul el, vasárnap az északkeleti tájakon lehet majd havazásra is számítani. Tőlünk északra jellemzően inkább eső lesz. Főként a déli területeken lesz több napsütés, igaz az Égei-tenger térségében, Olaszország déli részén záporok előfordulnak. Most éjszaka derült lesz felettünk az ég. Az előző éjszakához képest hideg lesz, országszerte fagyni fog majd, általában 0, mínusz 6 fok közelében lesz a legalacsonyabb hőmérséklet. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, helyenként egy kicsit megélénkül a szél.

 

Vasárnap, napközben újra sok napsütésre számíthatunk, különösen délen lesz zavartalan. Észak felől növekszik a felhőzet, főként a fátyolfelhők, szóval napsütésre mindenütt lehet számítani, de a késő délutáni, esti órákban északon meg is vastagszik a felhőzet, igaz esni sehol sem fog. A legmagasabb hőmérséklet általában 6, 11 fok közelében alakul. Itt-ott megélénkül a délies szél, néhol lesz erősebb széllökés, és a magasban melegebb levegő érkezik hozzánk. A következő napokban egyre nagyobb területen lesz 10, sőt február utolsó napján 15 fok feletti hőmérséklet, helyenként 17, 18 fokot is mérhetünk.

 

Érkezik egy hidegfront, este kedden helyenként északnyugaton lehet eső, szerdán több helyen számolhatunk vele. Pár fokot visszaesik a hőmérséklet. A következő napokban ismét melegszik az idő.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk