Időjárás

Időjárás 2017-02-14

rtl.hurtl.hu

2017. február 14. 16:00

Nagyon kettős most az időjárás, hiszen erős a ködképződés, ezeken a tájakon alig emelkedik a hőmérséklet, ott ahol pedig kisüt a nap, ott akár 10 fokot is elérheti a maximum. Jellemzően ilyen a kontinens középső részén az időjárás, Nyugat-Európa fölött azonban egy hosszanti frontrendszer található, Írországtól egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig felhős, csapadékos az időjárás, északkeleten is, de ott havazik.

 

Hazánkban legfeljebb csak ónos szitálás vagy hószállingózás alakulhat ki, illetve ködszitálás. A hőmérséklet hajnalra - 3, - 8 fok közé süllyed.

Napközben a keddihez hasonló idő várható, azaz sokfelé tartósan megmarad a köd, a Balatontól délre, illetve délkeleten felszáll majd a köd, illetve zsugorodik és élvezhetik a napsütés. Ahol kisüt a nap, ott 6-11 fok között tetőznek majd az értékek, ahol nem, ott 0 fok körüli csúcsérték várható. Ezek után még ugyanilyen lesz a csütörtök, nem lehet pontosan megmondani, hogy hol száll fel a köd, de jellemzően ilyen lesz a helyzet.

Pénteken azonban felhők érkeznek, északkeleten, délnyugaton többfelé kisebb eső is lehet, de 6-8 fokkal melegebb lesz, és feltámad a szél, ez a ködképződést megszünteti, így a hétvégén remek, változóan felhős-napos időben lesz részünk, ráadásul a jövő hét elején, hétfőn és kedden is, 2-2 fokkal emelkednek majd a maximumok.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk