Időjárás

Időjárás 2017-02-12

rtl.hurtl.hu

2017. február 12. 16:00

Markáns fronttal egy jó darabig nem fogunk találkozni. Tartósan nyugodt időre lehet számítani, a kontinensen enyhébb levegő a nyugati területeken és délen alakítja az időjárást. Ezeken a tájakon sok helyen kimondottan szeles az idő, és hétfőn főként a délnyugati területeken lesz több helyen kiadósabb eső, zápor. Keleten viszont vannak helyek, ahol napközben is fagy. Középen anticiklonális hatások alakítják az időjárást, és a naposabb területek mellett előfordul a tartósan ködös régiók is. Éjszaka például nálunk az Alföldön lesz egyre több helyen köd, helyenként ezeken a területeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz egy, mínusz hét fok közelében alakul. Hétfőn napközben a legmagasabb hőmérséklet napos tájakon akár négy, hat fok közelében is alakulhat.

Nagyon kellemes idő lesz, viszont elsősorban az Alföldön nagyjából a Szeged-Budapest vonalban kezdetben több helyen lehet majd a reggeli órákban köd, ami napközben kezd oszlani, egyre több helyen kisüt a nap, de ezekben a régióban maradhatnak olyan tájak, ahol tartósabban párás, ködös marad az időjárás.

Ott a csúcshőmérséklet csak kevés a fagypont felett fog alakulni. Emellett fronthatás nem várható, és gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A következő napokban lényeges változás nem lesz, annyi változik, hogy fokozatosan emelkedik a hőmérséklet. A hét közepén a naposabb területeken helyenként akár tíz fok közelében is lehet a maximum.

Csapadékkal nem nagyon kell számolni. A jövő hétvégén a jelenlegi számítások szerint legalábbis helyenként már kialakulhat zápor.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk