Időjárás

Időjárás 2017-02-03

rtl.hurtl.hu

2017. február 3. 16:00

Európa időjárása jelenleg nagyon változékony. Nagyon csapadékos az idő Nyugat-Európában, illetve a Kárpátoktól keletre is. Nyugodt idő most csak a Földközi-tenger keleti felében van, illetve jelenleg még térségünkben is, kitart még a kellemes tavaszi idő szombaton, aztán változékony időszak jön, szombat után már csak jövő hét pénteken láthatjuk igazán maradéktalanul a napot.

Most is nyugodt még az időjárás, a frontrendszer 24 óra múlva éri el térségünket. Északon felhős, párás, ködös az idő, ettől délebbre szakadozottabb a felhőzet. Északon 0 fokig süllyed kb. a hőmérséklet, ettől délebbre 2 és 7 fok közé, Kaposváron ébrednek majd a legenyhébb reggelre.

Napközben marad ez a kettősség, északon felhősebb, párásabb, ettől délebbre változóan felhős napos, meleg idő ígérkezik, csúcsérték 7 és 14 fok között várható, 2 és 6 fok között, vagyis ott is 1-2 fokkal azért enyhül az időjárás.

Este tehát változás, már délután megnövekszik a felhőzet, este nyugat felől megérkezik a csapadék is, vagyis vasárnapra virradóra elég sok eső esik, a vasárnap is esősen, felhősen indul, és ugyan elkezd majd szakadozni délután a felhőzet, este egy újabb nedves léghullám éri el térségünket nyugat felől, vagyis a hétfő is elég csapadékos lesz. Mivel elkezd csökkenni a hőmérséklet, már hétfőn vegyesen várható csapadék északnyugaton, ott hó, havas eső is lesz.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk