Időjárás

Időjárás 2017-01-26

rtl.hurtl.hu

2017. január 26. 16:00

Lesznek országrészek, ahol csütörtök éjszaka nagyon hideg lesz, akár mínusz 20 fok közelében is lehet a legalacsonyabb hőmérséklet a kezdetben derült tájakon az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön. Pedig a térképen az látszik, hogy a magasban most már azért enyhe levegő érkezik hozzánk. A következő napokban még ebből olyan sokat nem fogunk észrevenni.

A jövő héten lesz már mindenütt érezhető az enyhülés. A hideg levegő egyre inkább keletre, délkeletre húzódik, több helyen esni a nyugati tájakon fog. Most nálunk éjszaka elsősorban az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység térségében lesz nagyon hideg, északkeleten is sok helyen lehet majd párásságra, egyre inkább ködre, zúzmarás ködre számítani. A tartósan borult déli, délnyugati részek enyhébbek lesznek.

Pénteken napközben a legmagasabb hőmérséklet a tartósabban napközben is párás, ködös északkeleti területeken bőven fagypont alatt alakulhat, az ország más részein enyhébb idő lesz, helyenként itt is felszakadozik a felhőzet, szűnik a párásság, azokon a helyeken azért enyhébb idővel lehet számolni, de leginkább az Észak-Dunántúl lesz enyhébb, ahol felszakadozik a felhőzet, a szél is megélénkült, azokon a területeken a legmagasabb hőmérséklet kevéssel fagypont fölé emelkedhet.

A következő napokban még meglesz a nagy különbség a hőmérsékletben az országon belül. Napos tájakon fagypont közelében, felette, felhősebb, párásabb területeken alatta alakul a legmagasabb hőmérséklet. Az éjszakai órákban is a derült havas területeken lehet alaposabb hőmérséklet-visszaesés. A jövő héten a délies szél megélénkül, helyenként megerősödik, egyre enyhébb idő várható.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk