Időjárás

Időjárás 2017-01-13

rtl.hurtl.hu

2017. január 13. 16:00

Péntek éjszaka még több helyen lehet havazásra számítani, de nem ez lesz a vége, a jövő héten várhatóan főként a hét közepén ismét több helyen lehet kiterjedt hó.

Európában főként a középső és északi területeken szombaton hidegebb levegő alakítja az időjárást. Elsősorban ezeken a területeken lehet majd több helyen havazással számolni, miközben a Fekete-tenger térségében, délebbre és az atlanti partvidéken inkább eső, zápor fog előfordulni. Nagyon hideg sehol sem várható. Éjszaka nálunk több helyen fog esni, tartósabban hó az északkeleti tájakon várható, másutt főként az Alföldön előfordul még havas eső, eső, kezdetben északkeleten néhol ónos eső, ami északnyugat, nyugat felől egyre több helyen át fog váltani havazásba. A legtöbb hó északkeleten várható, helyenként 20, magasabb részeken 30 cm feletti hóréteg is kialakulhat a hétvégére.

Szombaton napközben, reggel, délelőtt keleten még több helyen esik, de napközben fokozatosan szűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet, lesznek naposabb időszakok. A legmagasabb hőmérséklet általában fagypont felett alakul, sok helyen olvadozni fog a hó. A délutáni órákban viszont nyugatról újra több felhő érkezik, és elsősorban az északnyugati tájakon délután, este lehet havas eső.

Vasárnap nyugodt idő lesz. A hajnali órákban az északkeleti hóval borított tájakon lehet mínusz 15 fok alatt a legalacsonyabb hőmérséklet, az ország nagy részén ennél enyhébb idővel lehet számolni. Majd itt a hét közepén lesz ismét több helyen is hó az országban.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk