Időjárás

Időjárás 2016-12-11

rtl.hurtl.hu

2016. december 11. 16:00

Ebből az évből még 20 nap van hátra, Karácsonyig pedig kettő hét van. A tél eddig igencsak száraz volt, sok hó nem volt, és a jövő hét sem tartogat sok csapadékot. Nem így a hétfő, hazánktól északkeletre, Varsóban, Kijevben havazni fog, még délkeletre is, bár ott inkább eső várható, ahogy északnyugaton, a szigetországokban is, és a hétfő Párizsban is esősen fog indulni.

Térségünkben most csak az északi megyékben fordulhat elő kevés csapadék, illetve északkeleten kevés ónos eső. A hőmérséklet nem süllyed mélyre, - 2 és + 3 ° közé csökkennek hajnalra az értékek. Az égbolt változóan felhős, derült, hajnalban kezd megnövekedni a felhőzet. A szél épp csak egy kicsit mérséklődött. Napközben tehát megerősödik újra a szél, felhősen indul a hét, de napközben a szél szertefújja a felhőket, este már derült égboltra tekintetünk fel, de ettől függetlenül, a felszakadozó felhőzetből előfordulhat gyenge eső, zápor, a hegyekben hózápor, sőt délután, amikor leginkább erős lesz az északnyugati szél, már síkvidéken is előfordulhat hózápor.

9- 5 fok közé emelkednek majd a hőmérsékletek. A hidegfront mögött kedden csökkenni fog a maximum, úgy kb. 4- 5 fokkal, de szépen kiderül az égbolt, és már a szél sem lesz jelentős.

Szerdán változóan felhős napos, de inkább felhős idő várható, és délután ismét előfordulhatnak elszórtan záporok, keleten inkább hózápor, nyugaton eső.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk