Időjárás

Időjárás 2016-11-30

rtl.hurtl.hu

2016. november 30. 16:00

Éjfél után átlépünk a decemberbe, és most a hónap stílusosan, helyenként az országban hószállingózással, kisebb havazással kezd. De egyelőre még viszonylag enyhe levegő érkezik hozzánk, csütörtökön a maximum majd fagypont felett alakul.

Európában keletebbre hűvösebb, nyugatabbra enyhébb az idő, ráadásul Európa nyugati területein várható több napsütés, ott lesz sokkal kellemesebb idő. Északkeleten napközben is lehetnél havazás. Nálunk pedig éjszaka többnyire borult lesz az égbolt, jelentős mennyiségű csapadék nem várható, de a délnyugati tájakat leszámítva helyenként hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. Főként északabbra, a Tiszántúl északi részén néhol lepel-2 cm megmaradhat. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire fagypont közelében, kevéssel az alatt alakul. A legtöbb helyen gyorsan elolvad reggel a hó, ugyanis a legmagasabb hőmérséklet általában 2 és 9 fok közé fog emelkedni.

Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, kicsit szakadni délnyugaton fog a felhőzet, ott lesz a legmelegebb, és a délelőtti szünet után délután az északi tájakon, a Dunántúli-középhegységben, a keleti területeken ismét lehet gyenge esőre számítani. Az északkeleti leghidegebb tájakon lehet esetleg havas eső is. Sok helyen meg fog erősödni az északnyugati, nyugati szél. Ezt követően újabb hidegfront érkezik majd pénteken, ezzel helyeként kialakulnak hózáporok is, és viharos széllökések kísérik. Mögötte viszont száraz, hidegebb levegő érkezik hozzánk. A hétvégén tehát sok lesz a napsütés, de visszaesik a hőmérséklet. Vasárnap országszerte 5 fok alatt lesz a maximum. Ezeken a napokon a leghidegebb tájakon -10 fok közelében is lehet éjszaka a hőmérséklet.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk