Időjárás

Időjárás 2016-11-21

rtl.hurtl.hu

2016. november 21. 16:00

Marad a hétvégéig ez a szokatlanul enyhe idő, de ahol köd képződik, ott természetesen erősebb lehűlés várható. Ha egész Európát nézzük, akkor kiegyensúlyozott a helyzet, hiszen a hőmérséklet többnyire 10-15 fokig emelkedik napközben, és többnyire süt majd a nap. Térségünkben pedig legközelebb csapadékra majd csak a hétvégén számíthatunk, akkor is csak kevésre. Most is száraz az éjszaka, a hőmérsékletben van eltérés, északkeleten, a Tiszántúlon 0 fok köré, - 2 és + 2 fok közé süllyed a hőmérséklet, még az ellenkező oldalon, északnyugaton enyhe reggelre, 7-9 fokra ébredhetnek.

Jellemzően három 5 fokot mérhetnek. Az égbolt derült, az Északi-középhegységben és a keleti, nyugati határvidéken számoljanak köddel. Napközben a köd nagy része még feloszlik, Nógrád megyében, illetve az északkeleti határnál maradhat meg foltokban. A hőmérséklet 10-16 fokig emelkedik, és sokat fog sütni a nap. Ezek után a köd egyre nagyobb teret hódít majd meg, és ahol megmarad ott bizony párás, borongós idővel készüljenek.

Szerdán például az Észak-Alföldön maradhat meg, csütörtökön az egész Alföldön és az északkeleti megyékben, pénteken pedig gyakorlatilag a Győr, Békéscsaba vonaltól északra, vagyis szinte az egész ország keleti felén. A hétvégén már országszerte borongós időre készülhetünk, de akkor csak kevés csapadék várható. A hőmérséklet marad egészen péntekig 6 és 16 fok között, de a ködös tájakon maradt 10 fok alatt a maximum. A hétvégén a hőmérséklet 7 és 12 fokig emelkedik majd.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk