Időjárás

Időjárás 2016-11-20

rtl.hurtl.hu

2016. november 20. 16:00

A legenyhébb tájakon meghaladta a 18 fokot a legmagasabb hőmérséklet, és lényegesen enyhébb az idő az ilyenkor átlagosnál nálunk, valamint a kontinens túlnyomó részén, és kimondottan enyhe levegő alakítja az időjárást. Emellett egyébként nyugodtabb idő hétfőn térségünkben és tőlünk keletre várható, miközben Európa nyugati részén ciklon alakítja az időjárást, és sok helyen szeles az idő, több helyen kell esőre is számítani. Éjszaka nálunk és holnap napközben is csapadékmentes idő lesz. Sőt felhő is alig lesz felettünk. Ködképződésre a kevésbé szeles tájakon lehet számítani, főként északkeleten és délnyugaton szélvédettebb területeken. A legalacsonyabb hőmérséklet bőven fagypont felett alakul az ország legnagyobb részén.

Hétfőn napközben nagyon szép idő lesz, ha munkába mennek ne öltözzenek túl, a délutáni órákban sok helyen 15 fok felett lesz a legmagasabb hőmérséklet. Sok napsütésre lehet számítani, főként az északkeleti tájakon lehetnek olyan területek, ahol esetleg tartósabban beragad a köd, de az ország túlnyomó részén nem ezzel kell számolni. Fronthatás nem várható, a déli szél megélénkül, néha kicsit megerősödik.

A következő napokban azokon a területeken ahol marad a napsütés még mindig kimondottan enyhe lesz az idő. Sok helyen az országban a hét második felében is 10 fok felett, akár 15 fok közelében lehet a legmagasabb hőmérséklet, igaz egyre több helyen tartósabban párás, ködös maradhat napközben az időjárás.

Eleinte csak az északkeleti, majd keleti tájakon, a hét közepében, második felében pedig a dunántúli területeken is lehetnek olyan tájak, ahol az alacsony szintű rétegfelhőzet napközben is megmarad. Ezeken a területeken hűvösebb lesz, 10 fok alatt lehet a maximum.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk