Időjárás

Időjárás 2016-11-16

rtl.hurtl.hu

2016. november 16. 16:00

Most, hogy már volt egy kis tél több helyen is az országban, ismét csak enyhébb léghullámok érkeznek. A hétvégére azért jelentősen fog melegedni az időjárás.

Nyugat felől egyre enyhébb léghullámok érkeznek, gyakorlatilag Európa jó részén visszatér az ilyenkor átlagoshoz közeli, vagy akár annál enyhébb időjárás. Tőlünk északra is főként eső várható, délebbre pedig egész sok napsütés. Most nálunk az éjszakai órákban elsősorban az északkeleti tájakon, az Északi-középhegység térségében előfordul hó, havas eső, néhol átmenetileg ónos eső, de a legtöbb helyen esőre kell számítani, a déli országrész pedig több helyen szárazon marad. Sok helyen a legalacsonyabb hőmérséklet is fagypont felett alakul, melegfronti hatás várható.

Csütörtökön a Dunántúl déli részén a felhőzet is felszakadozik, ott már akár 10 fok közelében lehet a maximum. Északkelet még jóval hűvösebb lesz, főként délelőtt magasabb részeken és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi részén esetleg hó, havas eső előfordulhat, de másutt általában esővel lehet számolni.

A következő napokban tovább enyhül az idő, olyannyira hogy a hétvégén például még az éjszakai órákban sem kell faggyal számolni. Változékony idő lesz, szombaton újra beborul az ég, pénteken azért jut nekünk napsütés is, de szombaton több helyen lesz nyugat felől az országban eső. Szerencsére nem lesz végig csapadékos a hétvége, a jelenlegi számítások szerint vasárnap szakadozik a felhőzet, csak itt-ott lesz zápor.

A következő napokban viszonylag enyhe levegő alakítja az időjárásunkat, de lesznek majd tartósabban párás területek a naposak mellett.

#Időjárás#időjárás-jelentés#pataki zita#véber istván#RTL Klub#rtl#meteorológia

Címlapról ajánljuk