Híradó

„Lássa, hogy a felnőttekben is lehet bízni” – több tucat szelíd motoros kereste fel a 9 éves Emmát, akit kegyetlen tanára vegzált hónapokon át

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. július 6. 18:37

Motorosok látogatták meg azt a 9 éves Fejér megyei kislányt, akit hónapokon keresztül szavakkal bántalmazott a tanára. Az RTL Híradó riportja után döntöttek úgy, hogy ezzel mutatják meg neki: vannak jó emberek a világon, és lehet bízni a felnőttekben. A bántalmazó tanárt elbocsátották, de az oktatásért is felelős Belügyminisztérium továbbra sem válaszol arra a kérdésünkre, hogy az iskola igazgatójának és az illetékes tankerület vezetőjének felelősségét vizsgálják-e.

A 9 éves Emmát kereste fel Fejér megyei otthonában több tucat motoros. Emma az a kislány, akit az általános iskolai tanára hónapokon keresztül verbálisan bántalmazott, ezért öngyilkossággal kapcsolatos gondolatai is lettek. A tanár viselkedéséről több hangfelvételt mutatott be múlt hónapban a Híradó.

Emma anyukája sírva nézte, ahogy a kertjük megtelik motorosokkal, akik a Híradó riportjai után döntötték el, hogy meglátogatják a kislányt. Hogy pontosan miért, azt az egyikük könnyeivel küszködve mesélte el.

Arról van szó, hogy az Emma lássa, hogy a felnőttekben is lehet bízni. Attól, hogy őt érte egy ilyen helyzet, még lássa, hogy itt vagyunk, és még rengeteg ilyen jó ember van a világon.

A motorosok között olyan is volt, aki maga is élt át hasonló bántalmazást, mint Emma.

A kislány csak előző nap tudta meg, hogy különleges vendégek érkeznek hozzá. Hogy kik azok, a szülei nem árulták el. De így is azt kérte az anyukájától, hogy süssenek pogácsát, mert azt tanulta, hogy így illik várni a látogatókat. A motorosok ajándékot is hoztak Emmának, papírt és rajzeszközöket, ugyanis, mint a kislány a Híradónak elmondta, „szerelmes a rajzolásba”.

Emma édesanyja, Bori-Hegyi Melinda elmondta, hogy bár a bántalmazó pedagógust kirúgták, szeretnék, ha felelősségre vonnák az iskola igazgatóját és a tankerület vezetőjét is, akik bár tudták, hogy baj van, mégsem segítettek.

#Híradó#Videó#oktatás#tanár#fenyegetés#bántalmazás#fejér megye#verbális bántalmazás#iskola

Címlapról ajánljuk