Híradó

Újabb megdöbbentő hangfelvételeket kaptunk a 9 éves Emmát terrorizáló tanárról – a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint nincs helye ezen a pályán

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. június 22. 18:35

A Fejér megyei pedagógus hónapokon át verbálisan bántalmazta a kislányt, aki ezért depressziós lett, és véget akart vetni az életének. A felvételek alapján a tanár nemcsak a szülőknek hazudott a történtekről, de manipulálta az osztályába járó gyerekeket is, a szakember szerint nemcsak Emma, hanem az egész gyerekközösség elszenvedte a bántalmazást. A tankerület megszólalt a sokkoló ügyben – vizsgálódnak a szülői panasz alapján.

Bori-Hegyi Melinda és 9 éves lánya, Emma történetét pénteken mutattuk be. Az őt tanító pedagógus hónapokon keresztül verbálisan bántalmazta a kislányt, amit tagadott a szülőknek. A kislány viselkedése azonban megváltozott, depressziós lett, öngyilkos gondolatai támadtak, pszichológushoz kellett vinni – ezért az anyukája titokban hangfelvételeket kezdett készíteni,  hogy megtudja, mi történik az iskolában. Újabb felvételeket mutatott erről a híradónak. 

Remélem, azt tudjátok, hogy úgy foglalkozzatok vele, hogy amit ti csúnyákat mondotok neki, márpedig mondotok neki, azt ő mind az apjának elmondja. Az apja meg jön be, és az igazgatónak mondja, és ki jár pórul? Én. Én! Jó? Inkább ne szóljatok hozzá, kérlek szépen. Nem normális, nem veszitek észre?


A fenti videóban hallható hangfelvételek azt is bizonyítják, hogy a tanár súlyosan manipulálta a gyerekek közösségét, sokat tett azért, hogy szembefordítsa az osztálytársakat Emmával. 

Stáhly Katalin, a Hintalovon Alapítvány pszichológusa szerint az érzelmi bántalmazást nem csak Emma, hanem az egész osztálya elszenvedte. Szerinte minél korábban tapasztalja meg valaki ezeket a nagyon negatív élményeket, és ezt rendszeresen és hosszan, annál nagyobb hatással tud lenni a későbbi életére. A szakember hangsúlyozta: „Az érzelmi bántalmazás traumatikus lehet, nem lehet rangsort felállítani. Nagyon fontos, hogy a bántalmazás minden formája, az erőszak egyetlen formája sem megengedhető, és minden formája megelőzhető.”

Megmozdult a tankerület

Az ügyben Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is megszólalt. Azt mondta:

Egy pedagógusnak, aki ilyet csinál, nincs helye a pedagógus pályán. Az intézményvezetőknek pedig tudomásul kell venni, hogy ilyen esetben lépni kell, komolyan ki kell vizsgálni, hiszen nem feltétlenül csak egy oldalról lehet látni egy helyzetet.

Horváth Péter azt sem érti, miért nem segített a tankerület a családnak. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ pénteki riportunkig még nem nyilatkozott, de később azt közölte az RTL Híradóval, hogy az iskola igazgatója fogadta a szülőket, és megkezdte a probléma feltárását, ahogy tankerületi központ is elrendelte az ügy kivizsgálását a szülői panasz alapján.

További részletek a fenti videóban.

#Híradó#Videó#Belföld#oktatás#Baleset-bűnügy#zaklatás#top hírek#fejér megye#nemzeti pedagógus kar#Hintalovon Alapítvány#bántalmazás#ma

Címlapról ajánljuk