Híradó

A fél ország megmozdult a nehéz helyzetbe került családért, rengeteg segítséget kaptak

Bányai ViktorBányai Viktor

2024. június 30. 17:57

Mélyhűtőbe kellett tennie a telefonját, annyira túlmelegedett a mobilja a rengeteg hívás miatt – ezt mesélte Híradónknak a 9 éves ikerlányait egyedül nevelő fóti apa. A nehéz helyzetben lévő családot múlt héten mutattuk be Híradóban. Fél éve égett le a házuk, most egy konténerházban laknak, de onnan hamarosan menniük kell. Néhány nap alatt több százan keresték őket: volt, aki albérletet ajánlott, más azt, hogy naponta visz nekik meleg ételt. Többen pedig szállást kínáltak nekik a Balatonon, ahová minden vágyuk eljutni.

Túlmelegedett a telefonja, annyian hívták és írtak neki a múlt heti riportunk óta – ezt meséli Kóti Gábor. Ezért egy idő után már hűvösre kellett tennie a mobilját.

„Konyharuhába csomagoltam a telefont, és gyorsan bedobtam a mélyhűtőbe.”

Később onnan hallotta meg, hogy újra hívják.

A fóti apa, aki egy gyerekkori betegség miatt nehezebben formálja a szavakat, egyedül neveli 9 éves ikerlányait, miután kiskorukban elhagyta őket az anyjuk.

Tavaly novemberben égett le a fóti házuk, ahol albérletben laktak. A tűzben mindenük odalett. 

Most egy konténerházban élnek a település másik végén, de az apa azt mondja, innen hamarosan menniük kell. Hogy hová, azt még nem tudják. 

Híradónk múlt vasárnapi riportja után rengeteg felajánlás érkezett hozzájuk. A legtöbben albérletet adnának. Más azt ígérte, hogy pár hónapig fizeti az albérletüket. Mivel sokszor élelmiszerük sincs elég, többen azzal keresték meg őket, hogy az étkezésüket is biztosítanák.

„Egy nénike jön és bevásárol nekünk, és ha kell, meg is főz, és már úgy hozza ide a kész ételt.”

Egy kifőzde is felajánlotta, hogy naponta hoznának nekik ebédet.

Az apa, aki alig havi 200 ezret keres sofőrként és kertészként, azt mondja, idén végre nyaralni is eljuthat Tifanival és Mirellával.

Végre eljutunk a Balatonra, és több felajánlás is jött, szóval szerintem egész nyáron a Balatonon leszünk minden hétvégén.

A felajánlásokért a lányok is hálásak.

„Nagyon örülünk neki… Én még kicsi voltam, mikor utoljára a Balatonra mentünk” – mondta Tifani

Az apa sok megkeresésre még válaszolni sem tudott, annyi üzenetet és hívást kapott.

Erre nincs több szó… jó érzés

– mondta könnyezve

Voltak, akik nagyobb összeggel is támogatták őket. Az apa azt reméli, sikerül Fót környékén maradniuk, hogy a lányoknak ne kelljen iskolát váltaniuk, és a megszokott környezetben tanulhassanak tovább.

#Híradó#Videó#adomány#család#támogatás#segítség#top hírek#Belföld

Címlapról ajánljuk