Híradó

Függőlegesen, 300 kilométer per óra feletti sebességgel csapódhatott be a gép Ráckeresztúrnál

Ződi PéterZődi Péter

2024. április 14. 17:36

Függőlegesen, nagy sebességgel csapódhatott a földbe az a sportrepülő, ami szombaton zuhant le Ráckeresztúrnál. 

A kifejezetten nagyteljesítményű műrepülőgépet 1998-ban gyártották. Néhány évvel később kapott magyar lajstromjelet. Korábban Besenyei Péter is repült vele. A gép tulajdonosa és üzemben tartója egy 60 éves férfi, aki a fedélzeten volt. Ő az egyik áldozat.

A kétüléses gép szombat délelőtt tűnt el a radarról, azonnal keresni kezdték. Nem sokkal később romokban találtak rá, egyetlen ép darabja sem maradt. 

Gyakorlatilag a gépnek az első fele teljesen elfogyott. Feltehetően függőleges zuhanásban csapódhatott a talajba. Az ütközés következtében nagyon nagy erők léptek föl, gyakorlatilag a gépnek csak a farka maradt felismerhető

 – részletezte az RTL Híradónak a baleset körülményeit Madas László repülési szakértő, aki szerint a gép akár 300 kilométer per óra feletti sebességgel csapódhatott a földbe.

A gép jelenlegi tulajdonosa és üzembentartója egy budapesti férfi, aki a fedélzeten ült. A feol.hu azt írja, hogy a baleset egyik áldozata korábban szingapúri nagykövet és több energetikai cég vezetője is volt. Úgy tudjuk, övé volt a gép. A honlapján azt írta: gyerekkora óta rajong a repülésért. Utasa egy fiatal férfi volt.        

Hogy miért zuhant le a gép, egyelőre nem tudni. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. Madas László azt mondja, az ilyen gépeken nem előírás, hogy adatrögzítő legyen. Így feltehetően ezen sem volt. A történteket a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a légügyi hatóság is vizsgálja.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#ráckeresztúr#besenyei péter#madas lászló#top hírek

Címlapról ajánljuk