Híradó

Akkora erővel csapódott be a gép Ráckeresztúrnál, hogy ki kellett ásni az utasteret

Török ÁdámTörök ÁdámHujder ZoltánHujder Zoltán

2024. április 13. 18:51

Lezuhant egy kisrepülő Martonvásár és Ráckeresztúr között. A gépen utazó két férfi meghalt. A roncsot egy mezőgazdasági területen találták meg, oda késő délután engedték be stábunkat. A Híradó úgy tudja, a gép Tökölről indult, egy idősebb és egy fiatalabb férfi ült rajta. A rendőrség nyomoz az ügyben.

A Híradó riportere, Török Ádám élő bejelentkezésében elmondta, késő délután fejezték be a helyszínelést a rendőrök ráckeresztúri kisrepülő-baleset helyszínén, ahol most már csak a földdel betemetett terület jelzi a becsapódás helyét.

Délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy eltűnt egy kisrepülőgép a radarról Martonvásár közelében, és feltehetően lezuhant. Az érdi, törökbálinti, martonvásári tűzoltók 4 jarművel, 20 emberrel keresték az eltűnt gépet, az akcióhoz csatlakozott a honvédség helikoptere is. A rendőrök sokáig nem engedték be az újságírókat a területre.

Az RTL Híradó úgy tudja, a repülő Tökölről szállt fel, ketten utaztak benne, egy fiatalember és egy idősebb férfi. Sokáig keresték az áldozatokat, akiken a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni, pedig mentőhelikopter is érkezett. 

Nem volt könnyű dolguk a helyszínelőknek sem, mert olyan nagy erővel csapódott a földbe a gép, hogy nem fértek hozza az utastérhez, munkagépekkel kellett kiásni a roncsokat. A gép darabjait teherautókkal szállították el, így a helyszínen semmi nem maradt a roncsból. 

A rendőrség a tragédia ügyében büntetőeljárást indított.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#martonvásár#ráckeresztúr#repülőgép#lezuhant#top hírek#kisrepülő

Címlapról ajánljuk