Híradó

Tarr Zoltán az RTL-nek: Számítottam következményekre, továbbra sem félek

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 17:02

„Továbbra sem félek. Ez vakmerőség, ha úgy vesszük, mert tudható, hogy ennek következményei lesznek. Nem pozitív következményei – egzisztenciálisan semmiképpen” – Tarr Zoltánt, a Magyar Péter által szervezett szombati tüntetés egyik felszólalóját azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. Nemrég pedig felkérést kapott az EP-listás szereplésre is Magyartól. Az RTL-nek elmondta, próbaidős alkalmazott volt egy állami technológiai cégnél, így jogilag nem kifogásolható az indoklás nélküli felmondás. Tarr Zoltán református lelkész az interjúban nemcsak arról beszélt, hogy éli meg a jelenlegi helyzetet, hanem arról is, milyen eszközei lehetnek a református egyháznak Balogh Zoltánnal szemben. 

Már első cikke megjelenése után számolt azzal, hogy lesz következménye. Szerinte a korábbi évek, hónapok tapasztalatai azt mutatják, hogyha valaki a saját szakmáját érintően – akár pedagógusként, akár orvosként – megszólal, és olyan véleményt formál, ami nem vág egybe a fő döntéshozók véleményével, akkor megeshet, hogy következményei lesznek.

Teljesen bevett forgatókönyv, ilyen módon nem lepett meg

– mondta.

  • Elvállalja-e a Magyar Pétertől kapott felkérést az EP-listás szereplésre? 
  • Miért nem lepték meg a tüntetés utáni fejlemények?
  • Mit gondol a református egyházról és annak jelenlegi működéséről – miért gondolja, hogy az egyház évek óta válságban van? 
  • Milyen eszközök, jogi lehetőségek lehetnek az egyház kezében Balogh Zoltán esetleges távozásra bírása kapcsán? 

Mindez kiderül a fenti videóra kattintva. 

Tarr Zoltán más témákban hosszabban is nyilatkozott az rtl.hu-nak. „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet” – mondta egyebek közt Tarr Zoltán a szombati kormányellenes tüntetés egyik fő szónoka. A Magyar Péter előtt felszólaló református lelkész ellen azóta meg is indult a kormánypárti kiadványokban a lejáratás. Az rtl.hu-nak adott interjújában a Balog Zoltán lemondását követelő egykori zsinati tanácsos a felmerülő vádakra és arra is válaszolt, tervez-e politikai szerepet vállalni a jövőben. 

#Híradó#Videó#Belföld#tarr zoltán#magyar péter#elbocsátották#tüntetés#balogh zoltán#interjú#református egyház

Címlapról ajánljuk