Híradó

Kétszer hazaküldte az orvos, meghalt a 13 éves nagyecsedi lány: a vizsgálat szerint senki sem hibás

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2024. április 8. 18:01

Senki nem hibás a 13 éves nagyecsedi lány halálában a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata szerint. Emlékezetes, januárban kétszer is hazaküldték a beteg kislányt, végül tüdőgyulladás miatt meghalt. A család nem tudja elfogadni, hogy gyermekük halálának nincs felelőse. Az ügyben a rendőrség is nyomoz. Hajdú Orsolya megrázó riportját láthatják.

Niki, a 13 éves nagyecsedi lány januárban tüdőgyulladásban meghalt. A tragédiát elsőként mutatta be az RTL Híradó. Szülei szerint az orvosok későn ismerték fel, milyen nagy a baj. „Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul” – mondta akkor az édesapa.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ riportunk után azonnali vizsgálatot rendelt el. Ez már lezárult, és azt állapították meg, hogy senki nem hibázott.

A Híradó birtokába jutott részletes szakvélemény alapján a szülők a gyerekkel – torokfájás, láz és hányinger miatt – a házirorvoshoz mentek, aki otthoni kúrálást írt elő. A szülők elmondása szerint másnap hiába hívták a rendelőt telefonon, hogy 39 fokos láza lett a gyereknek.

Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus, és vetett egy keresztet. Egy nap alatt nem tudja meggyógyítani 

– idézte fel Petrohai Ferenc.

Aznap estére mellkasfájdalom miatt a lányt a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték. Ott vírusfertőzést állapítottak meg, és megint hazaküldték őket. Három óra múlva Niki vért hányt, ekkor már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték be a szülei. Onnan a nyíregyházi kórházba került, tüdőgyulladással. Fájt a szíve, végül a légzése is leállt. A család nem fogadja el, hogy a vizsgálat szerint nincs felelős.

„Hazaküldenek. És pár óra múlva meg kritikus állapotban van? Vissza kell mennünk a kórházba? Ha feljebb küldött volna az ambulanciára, akkor az én lányom a mai napig élne” – panaszolta az édesanya.

A család és ügyvédjük most a rendőrségi nyomozás eredményét várják. A vizsgálati dokumentumokban az áll, Nikinél az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki, ez vezetett a halálához.

 

#Híradó#Videó#Belföld#vizsgálat#tüdőgyulladás#rtl#ma#nemzeti népegészségügyi központ#nagyecsedi lány#haláleset#egészségügy#influenza#top hírek

Címlapról ajánljuk