Híradó

Magyar Péter kifuthat az időből

Zalavári NoémiZalavári NoémiKiss BalázsKiss Balázs

2024. április 7. 19:01

Nem könnyű átvenni egy alvó pártot, erről beszélt az RTL Híradónak a választási szakértő. Magyar Péternek arra már nem lenne ideje, hogy saját pártot alapítson, ezért is gondolkodik egy már létezőben. Azonban ez is számos technikai akadályba ütközik, hogy pontosan milyenekbe, kiderül a Híradó riportjából, amit a fönti videóra kattintva nézhet meg.

Magyar Péter szombati tüntetésére rengetegen érkeztek magyar zászlóval, mivel a politikus ezt kérte korábban az emberektől. Nem is hagyta szó nélkül.

A mai napon véglegesen visszavettük a több évtizede kisajátított nemzeti jelképeinket és kifejezéseinket. Magasba a zászlókat!

– mondta Magyar Péter, és a tömeg engedett neki. László Róbert választási szakértő szerint az ilyesminek fontos szerepe lehet.

A szimbolikus politizálásnak van ereje minden ellentétes híreszteléssel szemben, és azokra a szavazókra, akikre Magyar Péter lő, egy jelentős részük ma még tényleg a Fideszben van, és számukra vonzóak lehetnek ezek a hívószavak

– mondta László Róbert, aki hozzátette: „Jól látszik, hogy egyébként annyira az ellenzéki pártok szavazóit sem zavarja, sőt, szerintem örülnek neki a legtöbben, hogy most látnak egy olyan politikai mozgolódást, amiben tényleg lehet esetleg egységesíteni az ellenzéki szavazókat.”

Ajánló: Mr. CleaNER és a hatalmas tömeg: Magyar Péter tüntetésének legjobb képei

Magyar Péter az RTL kérdésére azt mondta, az a célja, hogy olyan eredményt érjenek el a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választáson, amivel a második legnagyobb ellenzéki párttá tudnak válni. Állítása szerint több önkormányzati képviselőjelölt és polgármester is megkereste, és bár tárgyal velük, szerinte most nem ez a legfontosabb.

Elsősorban az európai parlamenti választásokra koncentrálunk, hiszen az egy listás szavazás. Arányos eredményel. Nekünk most ott kell eredményt elérni. – Lehet-e néhány nevet tudni erről a listáról? – Valószínűleg én fogom vezetni. Bár a párt erről még nem döntött.


Magyar Péter kifuthat az időből

Magyar Péternek egyelőre viszont még nincs pártja. Mivel egy új alapítására már nem lenne ideje június 9-ig, ezért azon dolgozik, hogy át tudjon venni egy már létező, de aktívan nem politizáló, úgynevezett alvó pártot.

Sokan azt látták, hogy ezek hamar eredményre vezetnek, és már akár március 15-én bejelenti az új pártot, ez nem történt meg. Április 6-ra még többen várták, hogy remélhetőleg akkor most már ezt megtudjuk, de erre még ezek szerint mindig várni kell

– mondta László Róbert.  

Nem könnyű átvenni egy alvó pártot, hiszen meg kell bízni annak a régi pártnak a vezetőségében, de legalábbis a törvényes tisztviselőjében, aki őket tudja képviselni, és úgy, hogy befogadjanak egy teljesen új politikai erőt anélkül, hogy a régiek bele szeretnének szólni. Hát, ez nem egy könnyű feladat

– mondta a választási szakértő.

Horn Gábor volt SZDSZ-es képviselő, politikai elemző szerint könnyen el tud párologni az a remény, ami tegnap az utcára vitte az embereket.

Április 20-ára el kell kezdeni aláírást gyűjteni, addigra kell párt, kellenek emberek, kell szervezet, aktivisták kellenek. Nagyon sok minden kell, tehát be tud fulladni még ez a dolog, de egyáltalán nem olyan biztos, mert két hónap meg nem olyan hosszú idő

– mondta Horn Gábor.

Május 3-ig kell 20 ezer érvényes ajánlást összeszedniük a pártoknak, hogy indulhassanak az európai parlamenti választáson.

#Híradó#Videó#magyar péter#európai parlamenti választás#lászló róbert#horn gábor#top hírek

Címlapról ajánljuk