Híradó

Karácsony Gergely készen áll a vitára, Vitézy Dávid odaszúrt a főpolgármesternek

rtl.hurtl.hu

2024. április 3. 18:28

Karácsony Gergelyt, Vitézy Dávidot és Brenner Kolomant az RTL Híradó riportere arról kérdezte, részt vennének-e egy főpolgármester-jelölti vitán. Karácsony azt mondta, mindenkivel szívesen vitázik, aki rajta lesz a szavazólapon. Szentkirályi Alexandra azonban szerinte nem lesz rajta, ezért megvárná, hogy hivatalosan is Vitézy Dávid legyen a Fidesz jelöltje. Vitézy Dávid erre úgy reagált: akár holnap is készen áll a vitára, és szerinte abban, hogy jelöltek az utolsó pillanatban visszalépnek, Karácsony Gergelynél tapasztaltabb szereplő kevés van a magyar politikában. Brenner Koloman, a Jobbik főpolgármester-jelöltje is megmérettetné magát egy esetleges vitán. 

Közös, a fiatalok érdekeit és fenntarthatósági szempontokat előtérbe helyező programot írt három diákszervezet, az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront és a Fridays For Future Magyarország. A programot minden jelöltnek felajánlják, aki Budapesten indul az önkormányzati választásokon.

A program bemutatójára a főpolgármester-jelölteket és a kerületi polgármester-jelölteket is meghívták. Karácsony Gergely, az LMP által támogatott Vitézy Dávid és a jobbikos Brenner Koloman elmentek az eseményre, Szentkirályi Alexandra azonban nem. Ott kérdezte őket az RTL Híradó.

#Híradó#Videó#Belföld#politika#budapest#főpolgármester-jelölt#vita#karácsony gergely#vitézy dávid#brenner koloman

Címlapról ajánljuk