Híradó

Videón a drámai pillanatok: hajszálon múlt a vonat elé botorkáló idős nő élete Monoron

Bányai ViktorBányai Viktor

2024. március 30. 17:34

Hajszálon múlt a gázolás – az utolsó pillanatban sétált át a csaknem 100-zal érkező személyvonat előtt egy idős nő Monoron. A drámai pillanatokat térfigyelő kamera rögzítette néhány hete. A bottal közlekedő asszony figyelmen kívül hagyta a piros lámpát és a túloldalról érkező figyelmeztetést is. A mozdonyvezetőnek vészfékeznie kellett. Senki nem sérült meg. A rendőrök még keresik az asszonyt.

A most közzétett videón látszik, hogy az idős nő szeme előtt engedik le a sorompót, és a jelzőlámpa is pirosan villog, de ő csak megy tovább. Térfigyelő kamera rögzítette az esetet a monori vasúti átjárónál. 

Szatyrot és táskát is cipel – bevásárlásból tarthat hazafelé

Miután elsétál a sorban várakozó autók mellett, elkezdi megkerülni a sorompót – ekkor érkezik az első vonat. A bottal közlekedő asszonyt azonban ez sem rettenti el: a tilos jelzés ellenére lép a sínekre, hiába szól neki a túloldalon várakozó biciklis nő. Elnéz jobbra, majd néhány szaporább lépés után egyszerűen átsétál a másik irányból érkező szerelvény előtt. A fenti felvételen jól látni, hogy csupán centikre kerüli el a vonat az asszonyt, aki ezután zavartalanul folytatja útját.

Videón a drámai pillanatok: csak egy hajszálon múlt az idős nő élete Monoron
A videón látni, centikre kerüli el a vonat az asszony, aki ezután zavartalanul folytatja útját.


A néhány hete készült drámai felvételt a monori városvezetés osztotta meg közösségi oldalán. Hajszálon múlt a tragédia.

Az emeletes motorvonat Cegléd felől tartott Budapestre. Úgy tudjuk, a mozdonyvezetőnek már messziről feltűnt, hogy valaki a sínek felé sétál. Ekkor több mint 90-nel ment, de azonnal vészfékezésbe kezdett. 20 másodperc alatt állt meg az átjáróban. Miután látta, hogy senkinek nem esett baja, tovább indult.

Idén eddig 15 baleset történt itthon a vasúti átjárókban, ezekben többen megsérültek. Tavaly 61 balesetben 9-en haltak meg, 2022-ben pedig 34-en. 

A MÁV-nál most a monori eset miatt újra óvatosságra intik az autósokat, bicikliseket és gyalogosokat.

A vasúti átkelőkben a szabálytalan átkeléseknek sokszor baleset az eredménye, ami egyrészt személyi sérüléssel, jelentős anyagi kárral is járhat. A közúti járművön kívül a vonaton utasai is megsérülhetnek a vészfékezés során, vagy akár ütközéskor a mozdonyvezető is beszorulhat a járműbe


– mondta a Híradónak Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője.

A rendőrök Híradónk megkeresésére azt közölték: vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás a monori átjáróban szabálytalankodó nő ellen, akit még keresnek. Ha megtalálják, valószínűleg pénzbüntetésre számíthat.

Nem a monori az egyetlen szerencsés eset: nemrég a vonat elé hajtott egy autós Gyálon. Az autó felborult, 15-20 méterrel odébb az árokban találták meg. A sofőrnek óriási szerencséje volt. A vonat éppen a kocsi másik oldalát találta el, így könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#top hírek#monor#vonat#térfigyelő kamera#ma

Címlapról ajánljuk