Híradó

Orvoshiány: leáll Dunaújvárosban a tüdőgyógyászati járóbeteg-ellátás

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 18:30

Orvoshiány miatt szeptemberig leáll Dunaújvárosban a tüdőgyógyászati járóbeteg-szakellátás. A határozat pénteken jelent meg Népegészségügyi Központ honlapján. Országszerte több kórházban szűnnek meg ellátások. Kapuvárról a daganatos betegeknek kell 60 kilométerrel messzebb utazniuk – utóbbit először a hvg.hu írta meg. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a megyei kórházakban jobb ellátást kaphatnak a betegek.

Dunaújvárosban a helyiek a Híradónak azt mondták, a szakemberhiány miatt korábban már más egészségügyi ellátásért is Székesfehérvárra kellett utazniuk.

Fogszabályzás… sorolhatnám, kardiológiai vizsgálat stb. Ezzel nem tudunk mit kezdeni

– mondta Kovács Erzsébet az RTL Híradónak. 

Országszerte vannak hasonló példák. Február 21-én közel 30 határozat jelent meg leálló vagy szünetelő kórházi ellátásokról, erről a hvg.hu írt először. Kapuváron például az onkológiai járóbeteg szakellátás szünetel, 

azaz a daganatos betegeknek 60 kilométerrel messzebb, Győrbe kell utazniuk.

Kisbéren a pszichiátriaszakrendelés lesz ritkában elérhető, de nem tudják biztosítani a csecsemők ultrahangos csípőszűrését sem. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a megyei kórházakban jobb ellátást kaphatnak a betegek.

Az egészségügyi államtitkár a napokban arról beszélt a kórházszövetség konferenciáján, hogy a magánkórházakat is bevonják a közfinanszírozásba. Az egészségügyi szakértő szerint viszont ennek a bevezetéséhez még sok kérdést kell tisztázni.

#Híradó#Videó#egészségügy#Belföld#dunaújváros#orvoshiány#járóbeteg#szakellátás

Címlapról ajánljuk