Híradó

Megtiltotta a tankerület a többnapos osztálykirándulásokat egy XVIII. kerületi általános iskolában

Török ÁdámTörök Ádám

2024. február 13. 18:06

Nem mehet többnapos osztálykirándulásra egy XVIII. kerületi iskola diákjainak egy része, miután ezt megtiltotta a tankerület. Azt írták az intézményvezetőnek, hogy mostantól évente az eddigi 16 helyett csak 2 osztály utazhat el egy vagy több éjszakára. A szülők szerint a tanárok plusz juttatását spórolná meg így a tankerület, pedig a pedagógusok egy része korábban is ingyen vállalta a pluszmunkát. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az esetleg munkajogi pereket próbálhatja így megelőzni a fenntartó.  

A XVIII. kerületi általános iskola diákjainak többségük idén egészen biztosan nem mehet majd többnapos osztálykirándulásra – erről hétfőn értesítették a szüleiket az osztályfőnökeik.

Ákos ötödikes, tavaly és két éve is volt többnapos erdei iskolában osztálytársaival vidéken. Szeptember még úgy tudta, idén is mehetnek.

Ákos édesanyja az osztályfőnök leveléből idéz: a tankerület igazgatói döntése alapján nem mehetnek a gyerekek többnapos, ottalvós kirándulásra.

A szűkszavú üzenet nem indokolta a döntést, de a szülők úgy tudják, a tankerület nem akarja kifizetni a tanárok pluszmunkájáért járó pénzt. Ezt azért furcsállják, mert korábban a tanárok ingyen vállalták a kirándulásokkar járó feladatokat, az utazás és a szállás költségét pedig összedobták a szülők.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete több esetről tud, amikor a fenntartó nem fizette ki a tanároknak az osztálykirándulás vagy erdei iskola után járó pénzt.

Reagált-e az ügyre az érintett tankerület? Kiderül a fenti videóból.

 

#Híradó#Videó#Belföld#osztálykirándulás#top hírek#kirándulás#tankerület#plusz juttatás#tanárok#18. kerület

Címlapról ajánljuk