Híradó

Újra áll a kereszt a Nagy-Szénás hegyen – engedély nélkül építtette egy vállalkozó

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. január 6. 18:02

Újra áll a kereszt a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen péntek este óta, egy vállalkozó építtette engedély nélkül. Miután elkészültek a munkával, feljelentette magát a rendőrségen. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén korábban is állt egy engedély nélküli kereszt, de ismeretlenek lerombolták. Az igazgató nem támogatta az újjáépítést, ezért keresztényüldözéssel vádolta az államtitkár – azóta már új vezetője van a nemzeti parknak.

Fűrész, szerszámosláda, falécek – péntek délután már szürkület volt, amikor öt asztalos érkezett a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található Nagy-Szénás hegyre. Egy vállalkozó bérelte fel őket, hogy építsék újjá a korábban itt álló keresztet.

Keresztény ember vagyok. Templomba nem járok egyáltalán, bevallom őszintén, de istenfélő vagyok 

– mondta Vitéz Zoltán vállalkozó, aki néhány napja az RTL Híradóban látott riportot az eredetileg itt álló keresztről, amit engedély nélkül építettek. Hogy ki és pontosan mikor, nem tudni, de tavaly augusztusban tűnt el.

Menczer Tamás külügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, külügyi államtitkár újra akarta építtettni, de Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park akkori igazgatója ezt ellenezte, és mára már nem a nemzeti park igazgatója. A felügyelő minisztérium szerint maga kérte a felmentését egészségügyi okokból.

A vállalkozó a kereszt felállítása után feljelentette magát a rendőrségen.

Én polgári engedetlenségből úgy döntöttem, hogy vállalom a büntetőjogi felelősséget, és ezt a keresztet, ha törik, ha szakad, vissza fogom állítani a helyére 

– mondta. Azért, mert számára ez nem csak a kereszténység, hanem a béke szimbóluma is – fejtette ki.

 

 

#Híradó#Videó#Belföld#kereszt#Nagyszénás#rtl#ma#Menczer Tamás#duna-ipoly nemzeti park#keresztényellenes#top hírek

Címlapról ajánljuk