Híradó

Olcsóbb és gyorsabb hitelkiváltást ígér a jegybank

Velti LászlóVelti László

2023. október 22. 17:47

Olcsóbbá és gyorsabbá tenné a hitelkiváltást a jegybank, miután családok tízezrei vettek fel lakáshitelt az Európa-rekorder, magyar kamatszint mellett. Azt mondják, az egyszeri díjak csökkentését ösztönöznék. A Bank360.hu úgy számol, egyelőre akár 800 ezer forintba is kerülhet egy hitelkiváltás. Igaz, aki nyáron vett fel kölcsönt, már most átlagosan 50 ezer forinttal kisebbre cserélhetné a havi törlesztőjét. 

Árnyékot vetett az Unió legmagasabb kamatszintje az otthonteremtésre. Harmadannyi lakáshitelt folyósítottak a bankok idén január és augusztus között, mint egy évvel korábban. De még így is nagyjából ötezer család vesz fel jelzálogkölcsönt havonta.  

Szabó Zsuzsanna, a Hitelnet vezető tanácsadója szerint 

a jelentősen átalakuló Babaváró, illetve a jövőre a nagyvárosokban, fővárosban megszűnő CSOK miatt, többen idén lépik meg a lakásvásárlásukat, hogy igénybe tudják venni ezeket a támogatásokat.

A Nemzeti Bank alig öt hónapja kezdte csökkenteni a kamatokat. És most bejelentették, hogy tovább ösztönöznék a hitelkiváltást.

Mivel érvelt a Magyar Nemzeti Bank igazgatója a könnyítés mellett, és a szakértők szerint hogyan alakítaná át a változtatás a hitelek jelenlegi kiváltásának szabályozást? Kiderül a fenti videóra kattintva.

 

#Híradó#Videó#Gazdaság#hitel#hitelkiváltás#top hírek#jegybank#lakáshitel

Címlapról ajánljuk