Híradó

„Kétségbeesett, sikítozó közönség mellett kellett elmennünk tűzoltóautóval”

Bányai ViktorBányai Viktor

2023. szeptember 11. 19:33

Hatalmas lángok, káosz és pánik – ez fogadta a tűzoltókat a börgöndi repülőtragédia helyszínén. Apa és fia halt meg, miután sportrepülőjük lezuhant vasárnap délután. A roncsokhoz elsőként érkező Fehérvári Tűzoltó Egyesület parancsnoka Híradónknak azt mondta: azonnal megkezdték a gép és a mellette lángoló kocsi oltását. A közelben álló két kisgyerek és szüleik megsérültek, hárman súlyosan. A tragédiáról több megrázó videó is készült.

A börgöndi légiparádén történt tragédiát többen is felvették vasárnap délután. Híradónk egyik nézője a parkolóból rögzítette telefonjával a drámai zuhanást. A sportrepülő épp bemutatót tartott, amikor a reptér melletti szántóföldbe csapódott. A két pilóta, apa és fia azonnal meghalt. A kisgép egy négyfős család kocsija mellé zuhant. Mindannyian megsérültek: a szülők és két kisgyerek. A nézők között pánik tört ki. 

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület parancsnoka kollégáival elsőként indult a lezuhant géphez.

Kétségbeesett, sikítozó közönség mellett kellett elmennünk tűzoltóautóval

– mondta Koppán Viktor Dávid. A parancsnok arról is beszélt, már messziről látták a több tízméteres lángokat és az óriási füstöt, ami az egész környéket beborította. A repülőt és a család égő kocsiját is csak óvatosan közelítették meg.

A balesethez három mentőhelikoptert is riasztottak. A kocsi mellett álló szülők és kislányuk súlyosan megégett, kisfiuk csak könnyebben. Sokkos állapotban voltak. A megsérült család tagjai közül ketten kerültek a budapesti Honvédkórházba. Onnan Híradónknak azt írták: 8 napon túl gyógyuló, másod-, illetve harmadfokú égési sérülésekkel kezelik őket, stabil állapotban vannak. A kisfiút pedig könnyebb égési sérülésekkel ápolják a székesfehérvári Szent György Kórházban.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#megrázó#repülőnap#lezuhant#kigyulladt

Címlapról ajánljuk