Híradó

Tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje: ezt mondta egy fiatal Gulyás Gergely miniszternek egy keresztény ifjúsági táborban

Barsi FanniBarsi Fanni

2023. augusztus 1. 18:53

Tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje: ezt mondta egy fiatal Gulyás Gergely miniszternek egy keresztény ifjúsági táborban csütörtökön – erről először a Telex írt. Tóth Bálint beszédében Mészáros Lőrinc gazdagodását is kritizálta. Stábunknak azt mondta, szerette volna, ha a miniszter megtudja, hogy nem minden keresztény fiatal ért egyet a kormánnyal. A Miniszterelnökség vezetője úgy reagált: fontos, hogy legyen tere az ellenzéki véleményeknek.

Istenközpontú fesztivál a Csillagpont – ez áll a rendezvény honlapján. A hívő fiatalok rendzevényét a Magyar Reforámátus Egyház szervezte meg a múlt héten Zánkán. Csütörtökön egy beszélgetésen részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője is. Kérdezni is lehetett tőle, ekkor kapott szót az egyik táborozó, Tóth Bálint – erről először a Telex írt.

A keresztény ifjúságnak elege van. Hiszen nem elfogadható az, hogy jelenleg az egészségügy, az oktatás fejelsztése, akarom mondani fenntartása sincs biztosítva

– mondta Tóth Bálint a minizzternek

Kritikát kapott a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc, és a miniszrelnök veje, Tiborcz István is.

„Mészáros Lőrinc, Tiborcz István vagyonának gyarapítsa bűn, a valósággal szemben megy a magyar emberek jogos érdekeivel, mint például tisztes egészségügy. Szóval  követelem a magyar keresztény ifjúság nevében, hogy tűnjön el Orbán Viktor és a sleppje a politikából. Köszönöm szépen…”

A beszédét döbbent csend követte, egyvalaki kifütyülte, és halk morajlás is támadt a teremben, de a miniszter lecsendesítette a zúgolódókat.

„Szabadság van, szabadság van. mindenki elmondhatja a véleményét. Az a jó, és örüljünk annak, hogy Magyarországon egy olyan világban élünk, ahol nyugodtan, egy keresztény ifjúsági táborban is éles véleményeket lehet mondani” – reagált Gulyás Gergely

Az egészségüggyel kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta, hogy jelentős orvosbéremelést vitt véghez a kormány, az oktatással kapcsolatban pedig azt, hogy rengeteg iskolát felújítottak. Mészáros Lőrinccel pedig nincs személyes kapcsolata.

„Az a gyakorlat, ami itt 1990 után kialakult, hogy aki itt gazdag volt, aki itt nagy vállalkozásba kezdett, aki itt utat építhetett, aki komoly fejlesztéseket fővállalkozóként Magyarországon megnyerhetett, azok magyarok nem lehettek. Ez a lehető legrosszabb. Tehát én azzal értek egyet, ha van baj Mészáros Lőrinccel, az az, hogy nem 30-40 van belőle” – mondta Gulyás.

Tóth Bálint stábunknak azt mondta, hirtelen döntött úgy, hogy felszólal.

A tízparancsolatot nem teljességében tartja be azért a kormány. Nem írhatja semmi se felül ezt az értékrendet, amit a tízparancsolat közvetít. Nem helyes az, hogy azt a parancsolatot, hogy ne lopj, felülírja az a mérce, amit ők alkalmaznak.

Azt mondja, a beszéde után több fiatal is felszólalt, akik szintén a kormányt kritizálták.

A végén amúgy sokan odajöttek hozzám, és mondták, hogy egyetértenek és bátorság volt a részemről, hogy kiálltam emellett, a keresztény ifjúság mellett.

Tóth Bálint azt mondja, szerette volna, ha a miniszter megtudja: a keresztény fiatalok közül sem mindenki ért egyet a kormány lépéseivel.

#Híradó#Videó#Belföld#gulyás gergely#keresztény#református#mészáros lőrinc#tiborcz istván#top hírek

Címlapról ajánljuk