Híradó

„A számból kiharapott egy darabot, majd elkapta a nagyujjamat, és a felénél leharapta” – brutális kutyatámadás történt Katafán, az állattal nem először van gond

Lévai RenátaLévai Renáta

2023. július 31. 18:32

Egy idős férfit marcangolt össze a szomszéd kutyája szombaton Katafán, Vas megyében. Arcát, kezét és oldalát sebesítette meg az utcára kiszökött állat. Leharapta a 70 éves férfi nagyujját is, amit utólag varrtak vissza, de azt mondja, nem biztos, hogy sikerül megmenteni. Egy másik szomszéd sietett az áldozat segítségére, aki szerint a kutyával nem először van gond. A rendőrség nyomoz.

Varratok és sebtapaszok borítják a katafai férfi arcát. Be van kötve a keze, de még az oldalán is méretes sebtapasz van. Azt mondja, szombaton este a kaput nyitotta ki a munkából hazafelé tartó feleségének, amikor meglátta a szomszéd kutyáját az utcán. Szólni akart a gazdájának, de az állat hirtelen rátámadt.

Rámugrott, leborított a földre, és akkor a számból kiharapott egy darabot, majd legyűrt, elkapta a nagyujjamat, és a felénél leharapta

– mondta Tóth Albert. 

A 70 éves férfi azt mesélte, ezután hasra fordult, összekuporodott, a kutya ekkor az oldalát karmolta. Megpróbálta a hátára fordítani, de nem tudta, így elszaladt. Áldozata pedig elindult haza. Szomszédja sietett a segítségére.

„Dőlt belőle a vér, visszarohantam a házba a telefonomért, hívtam a 112-t, majd kiérkeztek a rendőrök, mentők, akik ellátták, és mondták, hogy súlyos sérülései vannak” – mondta Gergó Kinga. 

Tóth Albert szerint egyelőre kérdés, hogy meg tudják-e menteni a bal hüvelykujját: „Körülbelül egy hétig még járnom kell kötésre, utána majd megnézik, hogy egyáltalán meg lehet-e műteni az ujjamat, mert most drót van benne, az fogja össze.”

Gergó Kinga szerint a nagytestű kutya már másnak is nekiment, saját kiskutyájuknak a gerincét törte el, emiatt el kellett altatniuk. 

A gazdája is azt mondta, hogy tavaly karácsonykor őt is arcon karmolta, de a férfi szerint ezt leszámítva nem volt gond az állattal. 

Hétvégén azonban petárdázást, tűzijátékok hangját hallották a szomszéd faluból, szerinte attól ijedhetett meg a kutya. „Hátsó részen ment ki, de hogy hogyan, nem tudom” – mondta a Híradónak az állat gazdája.

A támadás után kutyája hazaszaladt, azóta a kazánházban van. 

Be van zárva most, el szeretném altatni.

A rendőrségtől azt írták, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indítottak büntetőeljárást.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#baleset#kutya#kutyatámadás#vas megye

Címlapról ajánljuk