Híradó

Rászoruló és enyhén fogyatékos gyerekeknek építenek tábort, hogy ők is nyaralhassanak

Balogh ZoltánBalogh Zoltán

2023. július 16. 18:38

Rászoruló és enyhén fogyatékos gyerekeknek épít hónapok óta nomád tábort Ásotthalom mellett egy szegényeket támogató szegedi alapítvány. Tavaly vették meg részletre az egykori határőr laktanya épületét az udvarral együtt, hogy olyan gyerekeket táboroztassanak, akik másképpen nem nyaralhatnának. Először augusztus elejétől harminc gyereket várnak. Ha szertne segíteni az alábbi számlaszámra utalhat: Fatima Ház Alapítvány 11600006-00000000-85400355 közlemény: "Táborhely".

 

A nehéz sorsú gyerekeknek, családoknak tizennégy éve segítő szegedi Fatima Ház Alapítvány tavaly júniusban vette meg részletre az Ásotthalom melletti egykori határőr laktanya tiszti épületét az udvarral együtt. Azért, hogy gyerekeket táboroztathassanak.

Nomád tábor lesz, sátrakkal, külső zuhanyozókkal, fedett kiülővel – a tartóoszlopokhoz készülnek most a gödrök. Jobbára az alapítvány elnöke dolgozik itt, másodmagával, hogy elkészüljön a táborhely.

Hatkor kelünk, és éjfél után fekszünk, addig folyamatosan dolgozunk a férjemmel együtt. Nem azon gondolkodunk, hogy fáradtak vagyunk

– mondja Kiss Erzsébet. Harminc gyereket várnak egy-egy hétre a táborba. Nehéz sorsúakat és egyelőre csak kisebb fogyatékkal élőket. Azt tervezik, ha nő a terület, kerekesszékesek és súlyos látássérültek is jöhetnek. Be kell még vezetni a vizet a külső zuhanyozókba – ígéretet már kaptak rá – , a tereprendezés sem kis feladat, amihez némi önkéntes segítség is elkelne. Az első táborozókat augusztus hetedikén várják.

#Híradó#Videó#Belföld#segítség#tábor#gyerekek#alapítvány

Címlapról ajánljuk