Híradó

Még csak 33 éves, de már árulja Ferrariját a cégével a jegybankkal üzletelő Somlai Bálint

Boros KrisztinaBoros KrisztinaMagyar ÉvaMagyar Éva

2023. július 5. 18:31

Alig használt luxusautó 180 millió forintért eladó – piacra dobta különleges Ferráriját Somlai Bálint, a Matolcsy-család érdekköreihez tartozó vállalkozó. A 444.hu írta meg először, hogy a főleg MNB-s megbízásokból gazdagodó, mindössze 33 éves fiatalember két év után megválna a sportautók között is extrának számító kocsijától. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint nem az a baj, hogy Somlai Bálint gazdag, hanem az, ahogy a vagyonát szerezte.

A 444.hu kedden írta meg, hogy a két és fél másodperc alatt 100 km/órára gyorsuló, négymotoros, ezer lóerős, kétéves Ferrari sportkocsi – ami a luxusuatók között is ritkaságnak számít – eladó. 476 ezer euróért, azaz nagyjából 180 millió forintért árulja az egyik Somlai Bálint érdekeltségébe tartozó cég. A hirdetést egy német weboldalon találta a 444.hu olvasója.

„Egy kerekének az ára a kerékcsavarokkal együtt körülbelül hétmillió forintba kerül. Csakhogy így a nagyságrendet érzékeljük” – mondta a Direkt36 újságírója, Szőke Dániel.

Somlai Bálint még csak 33 éves, és mostanra óriási vagyont halmozott fel. Építőipari cége sorra kapott több tízmilliárdos megbízásokat a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Banktól, illetve annak alapítványaitól. 

A Telex 120 millió forintos órát azonosított rajta, látták magánrepülővel utazni, és Matolcsy Ádámmal közösen bulizni. Az érdekkör fényűző életéről nemrég a Házon Kívül készített riportot.


350 négyzetméteres luxuslakás New York egyik legdrágább részén – a 18. emeleti ingatlan egyik terasza a hálószobából nyílik, a másik, egy 12 méteres medencével a Central Park-ra néz. Az adásvételi szerződést egy olyan férfi írta alá, aki Somlai Bálint cégénél dolgozik.

„Nem tulajdonos a Raw Developmentben, nem vezető, csak egy alkalmazott. Az, hogy mennyire életszerű, hogy egy magyar cég alkalmazottja vásárol egy 14 milliárdos ingatlant New Yorkban, azt döntse el mindenki” – mondta a 444.hu újságírója, Haszán Zoltán. 

Somlai Bálint mesés gazdagodásának körülményeire Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is igyekszik időről időre felhívni a figyelmet.

Ebben a történetben az a nagyon nagy baj, hogy a Magyar Nemzeti Bank luxusberuházásain szerezte Somlai Bálint a vagyonának a nagy részét, ezeket a pénzeket a Magyar Nemzeti Bank pedig a devizahitelesek kárán szerezte. 

A Nemzeti Bank több száz milliárd forintot nyert azon, hogy drágábban adta el a valutát a devizahitelek átváltásánál, mint ahogy szerezte” – fogalmazott a független képviselő. 

Az eladó Ferrariról kedden jelent meg a cikk a 444.hu-n, a hirdetés egy nappal később, nem élt a német weboldalon.

#Híradó#Videó#Belföld#somlai bálint#luxusautó#hirdetés#magyar nemzeti bank#matolcsy györgy#hadházy ákos#top hírek

Címlapról ajánljuk