Híradó

Hatméteres krokodil a szegedi Tisza-parton – így készült a mosolygós homokszobor

Fazekas AndreaFazekas Andrea

2023. július 2. 19:01

Mosolygós fenevad jelent meg a szegedi Tisza-parton, a Lapos-Beachen. Egy éppen a folyóból kifelé mászó 6 méteres krokodil költözött a homokos partra. Szívos Sándor hobbiból, homokból építette családjával az öt tonnás szörnyet, ami várhatóan 3-4 hétig meg is marad a Belvárosi-híd lábánál.

Először csak egy nagyobb homokkupacnak nézett ki a szegedi Tisza-parton körvonalazódó szobor, aztán néhány perc formázgatás, simogatás, gombócolás és locsolás után egyre inkább felismerhetővé vált. A Lapos-Beach homokkrokodilja nagyjából akkora, mint a Fülöp-szigeteken befogott legnagyobb élő példány: több mint 6 méter hosszú és egy tonna.

homok szobor krokodil szeged tisza part Szívos Sándor
Készül a homokkroodil Szegeden.

 

Ez olyan 5 tonnás. Egy pótkocsiról leborított mennyiség szerintem 

– árulta el Szivos Sándor aki családjával kora reggel kezdte az építést. Először vízzel kilocsolták és megrajzolták a szobor formáját, utána kezdték ráhordani a homokot.

A legnehezebb részt szokta utoljára hagyni.

homok szobor krokodil szeged tisza part Szívos Sándor
A homokszobrász az állat fejét hagyja utoljára.

 

A fejét, mert ott mindig párhuzamosan kell csinálni a két oldalt, hogy arányban legyen, ne össze-vissza álljon a szeme 

– mondta az alkotó.

Szívos Sándor korábban is minden nyaraláskor épített a családjával egy tó vagy tenger partján különféle homokszobrokat, de mindet szétrombolták a strandolók. Egyik alkalommal azonban krokodilt formált meg és valami miatt azt nem bántották az emberek.

homok szobor krokodil szeged tisza part Szívos Sándor
Már fogai is lettek.

 

Azóta épít homokkrokodilokat. A mosolygós fenevadat időállóra készítették. Várhatóan egy hónapig megmarad a Belvárosi-híd lábánál.

 

#Híradó#Videó#Belföld#homokszobor#szeged#krokodil#rtl

Címlapról ajánljuk