Híradó

Előzés közben ütközött a kisbusz két kerékpárossal Vámosszabadinál, egy 26 éves férfi meghalt, 18 éves öccse súlyosan megsérült

rtl.hurtl.hu

2023. július 1. 18:34

Egy 26 éves biciklis halt meg, amikor információink szerint testvérével együtt elgázolta egy kisbusz Vámosszabadinál pénteken. A sofőr áttért a szemközti sávba, ahol úgy tudjuk egy apa, két fia és egy barátjuk biciklizett. Az idősebb testvért azonnal újraélesztették, de már nem tudták megmenteni az életét, 18 éves öccse súlyosan megsérült.  

Pókhálósra tört a fehér kisbusz szélvédője, leszakadt a visszapillantó tükre és karosszériájának néhány darabja is, még az oldalsó üvege is betört, miután a sofőrje elgázolt több biciklist péntek késő délután a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadi közelében.

„Egy 30 éves járművezető, aki Szlovákia felől Győr felé haladt a gépkocsijával eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szembe vele haladó forgalmi sávba. Ekkor ott négy kerékpáros közlekedett. A gépkocsi két kerékpárral ütközött össze” – mondta el Péczi Krisztina a Győr-Moson-Sopron vármegyei RFK sajtóreferense.

Úgy tudjuk, a kisbusz előzhetett, amikor ütközött a szemből érkező biciklisekkel. Többen is a 26 éves sérült segítségére siettek, és azonnal újraélesztették.

A helyszínre érkező mentők több mint 20 percen át folytatták az újraélesztést, azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset másik sérültjét  súlyosabb fej, mellkas és végtagsérülések miatt szállították kórházba.

Mécsesek és néhány szál virág a főút mentén, az áldozat tiszteletére hozhatta valaki. Még ma is jól látszódnak a helyszínelés nyomai. Információink szerint az áldozat és a súlyosan megsérült 18 éves fiú testvérek. Úgy tudjuk, apjukkal és egy barátjukkal bicikliztek, amikor a tragédia történt. A Magyar Kerékpárosklub elnöke szerint a kerékpárosok ilyen helyzetben védtelenek az autósokkal szemben.

Oda kell képzelnie magát minden autóvezetőnek a kerékpározó helyébe. Amikor autót vezetek akkor ezt követem, hogy az oldaltávolságot előzéskor meg kell adni, ez másfél méter minimum és erre törekedni kell 

– mondta Kürti Gábor.

 A Kerékpárosklub  elnöke szerint a biztonságos kerékpározáshoz fokozottabb rendőri ellenőrzésre lenne szükség az utakon.

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#halálos gázolás#bicikli#vámosszabadi#kisbusz

Címlapról ajánljuk