Híradó

„Leesett a fennakadt személy, most kezdjük az újraélesztését, vétel” – megrázó rádiófelvételeket játszottak le a lezuhant siklóernyős ügyében

Barsi FanniBarsi FanniZődi PéterZődi Péter

2023. június 8. 19:05

Ismerte az alpintechnikát a siklóernyős, ezért akartak neki kötelet ledobni a helikopterből – derült ki a rádióbeszélgetések alapján a halálos siklóernyős baleset csütörtöki tárgyalásán. A bíró meghallgatta a három éve, a hatóságok rádiózásáról készült felvételeket. A fán épségben landoló sportolót lesodorta a fölé repülő honvédségi helikopter rotorszele. Később a kórházban meghalt.

Az ügy csütörtöki tárgyalásán a bíró meghallgatta a katonák, a mentők és a légirányítás rádióbeszélgetését a tragédia napjáról.

Egy siklóernyős eltűnését és lezuhanását jelentették Vértesszőlősön. Starthelytől délkeleti irányba zuhant le

– hallható a rádióbeszélgetésben.

Kezdetben a mentőcsapat csak annyit tudott, hogy egy siklóernyős bajban van.

Egy siklóernyő Vérteszőlősnél mentőernyőt nyitott, egyelőre ennyi.

Épségben landolt a fán. A honvédség helikoptere közelítette meg, a pilóta kötelet akart neki leengedni, de az ügyészség szerint túl közel repült.

Leesett a fennakadt személy, most kezdjük az újraélesztését, vétel.

– így jelentette a parancsnok, hogy lezuhant a sportoló. 

„Azt mondták, hogy alpintechnikát ismert ez az ember, ezért ha egy kötelet, ha le tudnánk dobni az nagyon jó lenne neki, azt közbe leesett. De nem akartunk az együttműködő csatornán rászólni, van elég bajuk ott, de azt hallottuk, hogy a mentők megkezdték az újraélesztést. Az áldozat egy barátjával együtt repült” – hallható a rádióbeszélgetésben.

Irtózatos recsegés, robaj, és én csak azt láttam, hogy a Zsoltnak az a mentőernyője, ami addig fönt volt a fa tetején, az körülbelül tőle 40-50 méterre bent az erdőben fekszik a fák között.

– nyilatkozta korábban a Fókusznak a lezuhant siklóernyős barátja. Azért, hogy jobban átlássák a tragédiával végződő baleset körülményeit, a bíró néhány hét múlva helikopterrel repüli be a helyszínt.

#Híradó#Videó#Belföld#Baleset-bűnügy#siklóernyő#helikopter

Címlapról ajánljuk