Híradó

Lányuk gyilkosától és a temetkezési vállalattól is 30 milliót követelnek a hatévesen megölt Leonetta szülei

Bányai ViktorBányai Viktor

2023. június 4. 19:01

A négy éve Szekszárdon meggyilkolt kislány szülei úgy érzik, sosem fogják feldolgozni gyerekük halálát, fájdalmuk az idő múlásával egyre nagyobb lesz. Nemcsak a 21 évre ítélt gyilkostól, de a temetkezési cégtől is 30 milliós kártérítést követelnek, amiért szerintük kegyeletsértően jártak el a tragédia után. A pénzből a kislány sírját is felújítanák, és emlékfát is állítanának ott, ahol unokatestvére megölte Leonettát.

Négy éve az RTL Híradó is beszámolt arról a szörnyű szekszárdi tragédiáról, amikor egy 19 éves férfi megerőszakolta, majd megölte saját unokatestvérét, a hatéves Leonettát.

Az elkövető a kislányt a házukhoz közeli patakhoz csalta, hogy megerőszakolja. Amikor a kislány a földre került, az akkor 19 éves fiú többször is megütötte a fejét egy kővel, majd a patakba húzta.

Ott vettem ki a vízből, középen feküdt, hason

– mondta a tragédiáról a kislány édesanyja, aki most is könnyes szemmel nézi kislánya játékait és ruháit. 

Ezek mind a kislányomnak az emlékei, a ruhái, amiben meggyilkolták…

Az asszony négy évvel a tragédia után is jól emlékszik az utolsó együtt töltött napra, amikor jókedvűen tartottak hazafelé.

Lányuk gyilkosától harmincmilliót, a temetkezési vállalattól szintén 30 milliót követelnek – halálukig nem nyugszanak Leonetta szülei, most ismét bírósághoz fordultak
 Leonetta édesanyja

Énekelte nekem: Ha te tudnád, amit én, anyám lánya vagyok én… 

Másnap gyilkolták meg a hatéves Leonettát. A kislány holttestét édesanyja találta meg. A szülők fájdalma azóta sem enyhült.

Az életünk az teljesen tönkre van, és tönkre is lesz, amíg élni fogunk. Sokan mondják, hogy az idő múlásával majd enyhül, de nem. Csak rosszabb lesz

– mondta Leonetta apja.

Lányuk gyilkosától harmincmilliót, a temetkezési vállalattól szintén 30 milliót követelnek – halálukig nem nyugodnak Leonetta szülei, most ismét bírósághoz fordultak
 Leonetta édesapja

 

A gyilkossággal vádolt fiatalt első fokon húsz év fegyházra ítélték, jogerősen azonban ennél  súlyosabb büntetést kapott két éve, amikor a bíró huszonegy év tizenegy hónapra hosszabbította a férfi büntetését. Az elkövető csak azért nem kapott életfogytiglanit, mert a gyilkosság idején még nem volt 20 éves. 

A megölt kislány szüleit korábban nagyon kimerítette az eljárás. Most azonban úgy döntöttek: újra bíróságra mennek. Ehhez egy jogvédő szervezet vezetőjétől kértek segítséget.

„A jogalkotó azt mondja ki ebben az esetben, hogy kártérítést lehet előterjeszteni a gyilkos ellen. Mi elő is fogjuk terjeszteni. Az apuka  kérése alapján a gyilkostól 30 millió forintra tartunk igényt” – mondta az RTL Híradónak, Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület országos elnöke.

Az apa azt mondja: 

a pénzből a kislány sírját is felújítanák, és emlékfát is állítanának ott, ahol unokatestvére megölte Leonettát.

„A kopjafája már megvan, a helyszín megvan, csak majd miután befejezték ott az építkezéseket, utána lehet fölállítani a műemléket" – mondta az apa, aki családjával együtt úgy látja, a temetkezési céget is felelősség terheli, ugyanis a gyilkosság után kegyeletsértően szállították el a gyerek holttestét. Ezért tőlük is 30 milliót követelnek. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#szekszárd#gyilkosság#top hírek#leonetta#kártérítési per

Címlapról ajánljuk